Är Bacon Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Bacon?

Många hundägare kommer att ge sina hundar en liten bit mat som mellanmål, men beroende på vilket foder du ger dem kan detta vara bra eller dåligt för din hunds hälsa. I den här artikeln kommer vi att fokusera specifikt på bacon. Bacon är en av de mest populära matarna i världen, men är det hälsosamt eller farligt för din hund? Låt oss lära oss mer om att mata din hund med bacon.

Kan hundar äta bacon?

De flesta hundar kan äta bacon säkert så länge det matas med måtta. Hundar som är benägna att få pankreatit bör dock undvika det på grund av den höga fetthalten. Att mata din hund en liten mängd är okej, men den bör inte få för mycket bacon på en gång eller varje dag. Detsamma gäller andra kött med hög fetthalt som rökt skinka.

Hundar kan inte smälta stora mängder bearbetat kött som bacon, korv, etc. En hunds matsmältningssystem kan inte bryta ner proteinet i dessa livsmedel, så när de äts blir magen upprörd eller svullen eftersom det är för mycket för dem att hantera på en gång.

Bearbetat kött innehåller också mycket socker som kan orsaka problem med diabetiker samt andra hälsoproblem som kan orsakas av att konsumera socker regelbundet. Det bör också noteras att om du matar din hund med någon typ av mat som innehåller rått fläsk kan det leda till trikinos (en parasitisk infektion). Matlagning kommer att göra detta virus säkert men färskt okokt fläsk medför risken.

Hur mycket bacon kan en hund äta?

Mängden du kan mata din hund beror på dess vikt och ålder. Hundar kan äta bacon med måtta så länge som förhållandet mellan kött och fett är balanserat och det inte finns några andra dietrestriktioner. Det är viktigt att förstå att bacon kan ha en stor mängd fett och fett som inte är bra för din hunds hälsa. Bacon har också en stor mängd natrium som också kan vara dåligt för din hunds hälsa. Om du ska ge din hund bacon bör det göras i små bitar och endast serveras till dem med måtta.

Potentiella hälsofördelar med att mata din hund med bacon

Om du funderar på att ge din hund små mängder bacon är det viktigt att lära dig om de potentiella hälsofördelarna med det. Bacon är magert kött som har mycket protein och vitamin B12 för att hålla dig mätt med färre kalorier än de flesta andra kötträtter. Den innehåller även små mängder niacin, zink, riboflavin, selen och mer! Bacon kan ge några av dessa fördelar för din hunds hälsa om det serveras med måtta.

Bacon kan vara ett hälsosamt och säkert foder för din hund om det ges med måtta. Det kan till och med hjälpa till med hälsoproblem som viktökning, håravfall och artrit om det görs på rätt sätt. Bacon kan ofta ha tillsatta ingredienser som vitlök eller äpplen som också är bra för hundar.

B-vitaminet som finns i bacon kan främja korrekt hudtillstånd och pälskvalitet. När den tillagas på medelvärme kommer en del av fetthalten att förvandlas till oljor som kan minska inflammation från artros, reumatoid artrit och andra former av inflammation. Bacon kan också vara en bra källa till mineraler, inklusive zink som är viktigt för immunförsvaret.

ham 926278 1280

Vilka är riskerna med att mata din hund med bacon?

Att ge din hund en bit bacon kan vara okej i vissa fall, men det kan också leda till mag-tarmbesvär och pankreatit. Hundar kan inte smälta bacon så bra som människor gör och det kan göra att deras magar får problem med att köttet fastnar där istället för att smältas ordentligt.

Fetthalten är vanligtvis för hög för hundar, vilket orsakar dem problem eftersom de inte kan bryta ner fetter så bra som vi kan. Detta kan hända när du matar någon typ av mat som innehåller stora mängder fett eller fett.

Om du inte kan motstå frestelsen att mata din hund med bacon, se till att inte ge dem för mycket på en gång. Det kan också vara en bra idé att se upp för eventuella tecken på obehag och vidta åtgärder om de uppstår.

Det bästa alternativet skulle vara att bara utelämna det helt eftersom det finns fler anledningar än att bara ha en orolig mage som kan hända när man matar hundar med mat som innehåller hög fetthalt. Det rekommenderas starkt att du pratar med din veterinär innan du introducerar något nytt foder i din hunds diet.

Varför matar hundägare sin hund med bacon?

Det aromatiska baconet kan vara en fantastisk behandling för hundar, men vad är några andra skäl som gör detta val aptitretande för hundar? Tja, här är några bra anledningar till varför du bör dela din krispiga frukost med människans bästa vän. Bacon kan vara ett hälsosamt mellanmål för hundar om baconet är nyttigt och serveras med måtta. Det kan innehålla mycket protein, men kan också ha lågt natrium- och fettinnehåll.

Bacon kan också hjälpa till med viktkontroll eftersom det kan stimulera aptiten och samtidigt få husdjur att känna sig mätta snabbare än vanliga foderfoder. Människor matar sin hund med bacon på grund av dess lockande arom och smakrika smak, samt bekvämligheten att mata det till sitt husdjur i en tugga. Dessa hundar kan inte få nog av detta läckra mellanmål och väntar tålmodigt vid din sida tills du ger dem lite mer!

Hur du matar din hund med en bacon som godis?

Det kan vara frestande att ge din hund en bacon som godis men tänk på att det finns många saker du kan göra med överflödigt fett och salt. Lite bacon kommer att räcka långt för de flesta hundar, så det är ofta bäst att helt skippa att ge dem den här typen av mat. Om du insisterar på att ge ditt husdjur lite bacon då och då, prova dessa förslag:

 • Börja med en liten bit bacon. Du kan alltid erbjuda mer senare!
 • Om du bakar, skär ner eller ta bort salt från receptet. Bacon kan ofta ge tillräckligt med smak utan att tillsätta extra natrium.
 • Blanda hackade bitar i sin vanliga måltid (yoghurt är också ett alternativ)
 • Tillsätt små bitar till blöt mat eller gör hemlagade godsaker av morötter och äppelmos blandat med kokta ägg
 • Toppa varje skiva med en tesked jordnötssmör innan de gräddas i tio minuter i 350 grader Fahrenheit tills de blir knapriga
 • Skär i små bitar och frys dem tills du kan göra en stor sats

Varför Bacon är ohälsosamt för hundar

Bacon är fläskkött som skärs från fläskmagen, men det mesta är gjort av de mycket feta sidobitarna. Kockar förbereder det genom att först konservera köttet i salt, kryddor och socker. De röker sedan på låg värme för att säkerställa att baconet inte kokar ordentligt. Salt och konserveringsmedel tillsätts sedan för att köttet ska hålla längre.

Att mata bacon till din hund kan leda till magbesvär orsakade av ingredienserna i köttet. Dessutom kan de höga mängderna fett och fett orsaka matsmältningsproblem, vilket leder till dålig utfodring. Kolla in de andra hälsoriskerna med att mata bacon till din hund.

Hälsorisker med att mata din hund med bacon

Låg baconkonsumtion kommer inte att orsaka negativa hälsoeffekter för din hund, men hög konsumtion kan vara farligt. Några av hälsoriskerna med bacon är:

1. Pankreatit

Bacon orsakar inflammation i hundens bukspottkörtel på grund av det höga fettet. Bukspottkörteln frisätter enzymer som är ansvariga för matsmältningen, men mindre nedbrytning av mat och näringsämnen sker i hundens kropp när den är inflammerad.

Även om de mindre hundraserna mest drabbas av bukspottkörtelinflammation, är de stora hundarna också utrotningshotade. Symtomen på bukspottkörtelinflammation är:

 • Depression
 • Kräkningar
 • Diarre
 • Aptitlöshet
 • Feber
 • Buksmärtor
 • Ökad hjärtrytm

Lyckligtvis kan pankreatit behandlas med kaliumtillskott och vätskebehandling. Men, mycket bättre, du kan förhindra det genom att inte ge din hund fet mat och bacon.

Istället för att ge din lilla vän en skadlig bit bacon, skaffa den mat som ger rätt näring, ger energi och leder till en frisk päls och hud. Observera också att dessa livsmedel kategoriseras beroende på hundens storlek, ras och ålder.

2. Uppblåsthet

En av huvudingredienserna i bacon är salt. Salt orsakar uttorkning hos människor och även hundars kroppar. När hunden är för törstig kommer den att dricka mycket vatten, vilket leder till en uppbyggnad av överskott av vätskor och gaser. Detta leder till magtorsion, som orsakas av vridning av hundens mage.

Några tecken på magtorsion är rastlöshet, svullen mage och dregling. Hunden kan också börja torrkräkas och gå överdrivet. Tillståndet är dödligt och kan kräva akut operation av din veterinär.

3. Natriumjonförgiftning

Förutom uppblåsthet kan för mycket salt som används för att konservera bacon vara giftigt för hunden. Symtomen på saltförgiftning är:

 • Diarre
 • Anfall
 • Minskad aptit
 • Kräkningar
 • Koma
 • Skakningar

Natriumjonförgiftning leder också till överdriven törst och urinering, vilket orsakar magtorsion. Så för att hålla din hund säker från hälsokomplikationer, undvik att ge honom bacon och andra livsmedel med hög natriumhalt som chips och kryddade nötter.

Finns det hälsofördelar med bacon för hundar?

Även om stora mängder bacon är skadligt för din hund, har små portioner av köttet hälsofördelar. Det får hunden att känna sig mätt snabbt och kontrollerar därför sin vikt. Det är dock säkrare att mata hundens bacon du förberedde hemma.

Om du tillagar bacon, kommer att inte tillsätta salt bidra till att minska mängden natrium. Du kan också eliminera andra konserveringsmedel och andra skadliga ingredienser för din hund. Se till att du bara matar hunden med en liten mängd bacon. Du kan också blanda de små bitarna med hundens vanliga måltid.

Åtgärder att vidta när din hund äter bacon

Om din hund hade en liten bit bacon, behöver du inte oroa dig. Men om han slukade en hel tallrik full av bacon utan ditt samtycke, bör du agera snabbt.

Hunden njöt utan tvekan av måltiden, men han kommer förmodligen inte att vara så glad den närmaste timmen eller två. Det mest troliga resultatet blir magbesvär på grund av den höga salt- och fettkoncentrationen eftersom det orsakar uppblåsthet, kräkningar och diarré.

Om symtomen kvarstår, ta din hund till veterinären. Veterinären kommer att undersöka hunden för att leta efter tecken på uttorkning. Veterinären kommer att kontrollera om det finns blekt tandkött, insjunkna ögon och förlust av hudens elasticitet. Veterinären kan ordinera en diet för att hjälpa till med ditt husdjurs magbesvär eller probiotika.

Om symtomen är för svåra och det finns tecken på allvarliga infektioner kommer veterinären att behöva ett blodprov för att testa pankreatit och uttorkning. En viss nivå av enzymer visar pankreatit, och uttorkning kan märkas genom njurundersökningar.

Om din hund lider av uttorkning, kommer han att behöva intravenös vätska som administreras genom ett dropp. Veterinären ger också andra vätskor för att motverka uttorkning, smärtstillande och illamående mediciner för att hålla din lilla hundvän bekväm.

Du kan åka hem med ditt husdjur när du anmäler baconolyckan till veterinären och behandlingen är över. Se till att du följer veterinärens instruktioner och mata bara hunden vad de rekommenderar. Du bör också hålla bacon och andra skadliga livsmedel borta för att upprätthålla hundens hälsa och säkerhet.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

 • Är lakrits farligt för hundar?

 • Är aloe vera farligt för hundar?

 • Är citron farligt för hundar?