Kan Hundar Äta Björnbär? Vad du bör Veta!

Åt din hund björnbär på den senaste promenaden?

Många hundägare ställer sig frågan: är hundar tillåtna äta björnbär överhuvudtaget? Eller är björnbär farligt för hundar?

Är björnbär nyttigt för hundar?

Börnbär är rika på naturliga vitaminer. Framför allt innehåller de vitaminerna C, E och vitaminer från B-gruppen. Innehållet av provitamin A är särskilt högt.

Bärnbär innehåller även proteiner och kolhydrater.

Ämnet antocyaniner står förresten för den mörka, nästan blåsvarta färgen. Detta ämne gör också blåklinten blå.

Bärnbär innehåller fibrer, flavonoider och spårämnen samt mineraler. De är särskilt rika på kalcium, kalium, koppar och magnesium.

Kan hundar äta björnbär?

Med dessa ingredienser är björnbär ett utmärkt tillskott till varje daglig hundmåltid. Björnbär är särskilt idealiska som tillägg till en hunds matmeny.

Naturligtvis kan din hund skörda sina egna björnbär i trädgården. Eller så kan du helt enkelt använda frukten som en godbit.

Se bara till att din hund inte äter för mycket björnbär. Liksom alla typer av frukt innehåller björnbär mycket socker.

Sockerhalten är dock lägre än i andra frukter och frukttyper.

Börnbär och björnbärsblad som medicin

Blombär är inte bara ett hälsosamt mellanmål för hundar. Du kan också använda björnbär som ett läkemedel. Björnbäret sägs ha en urindrivande effekt.

Förutom frukterna är björnbärsbuskens blad av stor betydelse inom medicinen. Te från björnbärsblad är ett utmärkt botemedel mot diarré.

Te från björnbärsblad är också effektivt mot inflammation i mun och svalg samt mot inflammation i huden.

Orsaken till detta är de garvmedel som den innehåller. Bladen innehåller även fruktsyror, vitamin C och flavonoider.

Björnbär tillhör rosfamiljen, precis som många andra typer av bär. Bara i Europa finns det cirka 2 000 olika typer av denna frukt.

De flesta typer av björnbär är klätterväxter som kan bli cirka en halv meter till tre meter höga. Bramblebuskar har taggar, som också skyddar mot djur och fungerar som klätterhjälpmedel.

Björnbär blommar från maj till augusti. Mogna bär kan skördas från augusti till september.

Björnbär finns i alla tempererade regioner i Europa, Nordafrika, Asien och Nordamerika. De finns främst på soliga till halvskuggiga platser som skogkanterna.

Om du skördar björnbär från din egen trädgård, se till att de är färska och tvätta bären väl. Om du puréer bären efteråt eller lätt ångar dem, kan din hund använda dem optimalt.

Sommartid är faktiskt bärtid. Jordgubbar, hallon, krusbär och björnbär smakar inte bara bra, utan är också nyttiga och näringsrika. Inte bara vi människor gillar dessa bär.

Om du vill ha björnbär till din hund året runt kan du frysa eller torka bären.

Om du vill använda bladen, torka dem och gör te av dem. Detta är för övrigt också en utmärkt naturmedicin för oss människor.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?