Kan hundar äta mango? (Hälsosam frukt för hundar 2022)

Många hundägare frågar sig hela tiden om hundar får äta mango. Tolereras den exotiska frukten av hundar ?

I princip får hundar äta mango. Frukten har låg syra och tolereras därför väl. Därför skadar mango inte hundar, åtminstone under normala omständigheter. Men på grund av den höga sockerhalten bör din fyrbenta vän inte äta för mycket mango.

Många hundägare rekommenderar till och med blandning av mango med maten eftersom det ska säkerställa en vacker päls. Dessutom sägs de orangegula frukterna förbättra blodets koagulering och ha en hjärtstärkande effekt.

Vad innehåller mangon?

Mangon innehåller vitamin C, vitamin E och vitaminer B -Grupp. Det höga innehållet av vitamin A har en positiv effekt på immunförsvaret. 100 gram färsk mango innehåller ca 2,8 mg betakaroten.

Mineralhalten som magnesium, kalium och kalcium ska inte underskattas. Så även om mangon är

hälsosam för hundar, innehåller mogna frukter mycket socker.

Tillsammans med ananas och persimon är mangon en av de klassiska exotiska frukterna. Den söta aromatiska frukten kommer ursprungligen från Indiens tropiska regnskog.

Idag finns den i många delar av Amerika, Afrika, Asien och Australien. I Europa odlas den bara i ett fåtal spanska områden och på Kanarieöarna.

Mangonär mycket mångsidig och används ofta i många rätter. Frukten är idealisk för asiatiska rätter, såväl som müsli.

Våra fyrbenta vänner uppskattar också smaken av det exotiska. Och dessutom innehåller den här typen av frukt många hälsosamma ingredienser.

Endast foder mogen mango

En mango kan väga upp till två kilo. Frukterna som finns i vår stormarknad är dock betydligt mindre.

Beroende på graden av mognad, köttet är hårt till mycket mjukt. Ibland kan den vara fibrös.

Mangogropen är platt och stor, den är bärs av den inneslutna massan. Skalet kan vara gult, rött eller grönt. En blandning av alla färger är också möjlig.

Känn igen mogen mango som en förändring i hundmat

Färgen ger ingen indikation på om frukten är mogen eller omogen<strong>. Du kan bara se graden av mognad genom att försiktigt trycka på frukten. Skålen ska ge något när den trycks med ett finger. Om mangon fortfarande är fast kommer den att fortsätta att mogna i rumstemperatur.

Hur man enkelt tar bort skalet och grop från valfri mango

Om du vill mata mango, se till att ta bort skalet. För när man plockar kan växtens mjölkiga saft  komma till frukten. Det är lika giftigt som de skadedjurs- och mögelsprayer som vanligtvis används.

Separera fruktköttet från fruktkärnan efter skalning och hacka eller puré. Sedan kan du blanda det med din hunds mat.

Du kan enkelt ta bort gropen när du tittar på mangon. Den ovala frukten blir lite plattare på två sidor. Kärnan finns också inuti massan. När du lägger mangon på bordet är gropen parallell med bordsskivan

Sätt mangon på den lite spetsigare sidan och skär till vänster med en vass kniv och precis förbi kärnan. Du har nu två mangohalvor och kan <strong> enkelt ta bort skalet med en potatisskalare eller fruktkniv.

Tärna, skala och kärna ur varje mango som en professionell kock

Istället för att skala skär professionella kockar köttet i små kuber medan det är fortfarande i huden. Nedskärningarna får inte skada skalet. Du kan sedan vika mangon till hälften utåt och ta bort tärningarna från skalet.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Kan Hundar Sova Ute? Allt du Bör Veta

  • Kan Hundar Äta Vinbär? Är Vinbär Farliga för Hundar?

  • Kan Hundar Äta Spenat? Allt du bör Veta!