Kan Hundar äta kokos? (Bästa tips 2022)

Kokosolja och kokosflingor anses vara mirakelkurer för alla möjliga sjukdomar hos hundar. Vad ligger egentligen bakom? Vi tittade närmare på kokos och kokosprodukter för hundar.

Kokos för hundar är i alla fall ett utmärkt tillskott till det dagliga flödet. Men det är inte allt. Många saker kan erhållas från kokosnöten, såsom:

Kokosflingor

Kokosolja och kokosnötsolja Spray

Kokosfett

Kokosmjölk

Kokos pinnar

Kokosnötter utgör grunden för cocktails och rätter som omedelbart förmedlar semesterkänsla .

Väcker bilden av en kokospalm fram söderhavskänslor hos dig också? När du tänker på en kokosnöt, tänker du inte direkt på kokospalmer, vita sandstränder, turkosblått hav och tropiska temperaturer?

Kokos är en extremt mångsidig sort Frukt. Och dessutom smakar kokos utsökt.

Många hundägare vet fortfarande inte att kokos har många hälsofördelar. Men vi kan till och med använda dessa positiva egenskaper för våra hundar.

Är kokos hälsosamt för hundar?

Köttet av en kokosnöt innehåller betydligt mindre fett än andra nötter och är rik på vitaminer från B-gruppen. Kokosnöt innehåller även vitamin E, biotin och folsyra.

Kokosolja och kokosflingor anses vara naturmedel mot maskar hos hundar.

Kokosolja innehåller mycket medelkedjiga fettsyror. Dessa liknar fettsyrorna som finns i bröstmjölk. Kokosnöt stärker immunförsvaret och stimulerar din fyrbenta väns ämnesomsättning tack vare dess goda smältbarhet.

Kokosolja hjälper även till att hålla blodsocker- och kolesterolnivåerna stabila eftersom fettsyrorna smältas långsammare än till exempel kolhydrater.

Vad händer när hundar äter kokos?

Om din hund lider av diabetes , kan kokos vara särskilt bra för honom. Eftersom medellånga fettsyror är kända för att minska insulinresiliens. De stödjer bukspottkörteln i att producera insulin.

Kokosnötterna i sig är rika på antioxidanter. Dessa säkerställer frisk hud och en glänsande päls. Sköldkörtelfunktionen stimuleras, många hundar är gladare och fulla av energi.

Men det är inte på något sätt alla hälsofördelar som har kokosnötter att erbjuda. Kokosnötter är kända för att minska allergiska reaktioner, minska risken för cancer och förebygga svampinfektioner.

En viss syra som finns i alla kokosnötsprodukter har en gynnsam effekt på Hormonproduktionen från .

Särskilt äldre fyrbenta vänner kan dra nytta av det faktum att artros och benskörhet både förebygger och främjar läkning av befintliga sjukdomar. Genom att tillsätta kokos i maten kan du hjälpa hundar med magsår.

Kokosnöt för hundar?

Köttet av kokosnöten, kokosoljan och kokosmjölken är viktigt för våra hundar.

Köttet innehåller en hög andel fett och upp till 45 procent vatten. Kokosnöten är rik på spårämnen och mineraler. Den innehåller vitaminer från C- och B-gruppen.

Om du vill ha färsk kokosmassa måste du köpa hela kokosnötter. Du måste sedan öppna nötterna själv.

Torkad fruktkött finns också kommersiellt, vilket kopra kallas. Den ursprungliga vattenhalten i frukten reduceras till cirka 5 procent.

Kopra bearbetas till kokosolja, kokosfett eller pasta. Riven, används ofta i köket.

De flesta hundar älskar smaken av kokos. Det är därför du inte behöver göra mycket övertalning. På så sätt kan du använda kokosnötens positiva egenskaper för din hund.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?