Populäraste Kattraserna på Internet

Det !nns massor av olika sätt att mäta vilka kattraser som är populärast, vi här på GosigaDjur tänkte göra en lista över de kattraser som vi Svenskar har Googlat mest på.

Den här listan kommer inte riktigt att vara den vanliga populäraste kattrasen listan som alla andra har på sina sidor.

Bland annat så finns en kattras med över mest sökta kattraser som inte är godkänd av SVERAK, munchkin katt, ganska intressant tycker vi.

Sedan hittar vi en annan liten rolig kattrelaterad sökning bland de mer populära sökningarna, vad det är får du se längre ner i texten.

Populäraste kattraserna som Svenskar Googlat på

Savannah katt

Savannah kattrasen är en korsning mellan en vanlig tamkatt och en Serval.
Savannah var länge en katt som var förbjuden i Sverige men efter fjärde generationen katter efter Serval korsningen så får den nu mera säljas i Sverige men det är bara fjärde generationen eller senare som får säljas i Sverige.

Bengal katt

Bengalen är även den en hybrid mellan två olika kattraser, tamkatt och leopardkatt.
Bengal katt är en mycket aktiv och alert ras som helst av allt inte vill vara ensamkatt och är en av få kattraser som gillar vatten, de badar till och med utan problem, oftast i alla fall.

Sibirisk katt

Den Sibiriska kattrasen blir bara populärare och populärare och det kan nog bero på att den är av samma typ och ser ungefär ut som de populära raserna Norsk skogskatt och Maine coon.

Först runt år 2000 importerades de första katterna till Sverige.

Munchkin katt

Munchkin är en kattras som inte är erkänd av SVERAK, så du kommer nog att få svårt att hitta en svensk uppfödare av Munchkin. Dock så är det inget som hindrar dig från att importera en själv. Notera att du kommer få svårt att hitta något försäkringsbolag som vill försäkra din katt.

Ragdoll katt

Alla har väl sett de där isblå ögonen som en Ragdoll har och jag gissar på att nästan alla har blivit kära i de ögonen och tänkt att en sådan skall jag ha.

Ragdoll kattrasen är en av de absolut populäraste kattraserna i Sverige och det är inte konstigt med tanke på hur vacker den är med sin silkesliknande päls och sina isblå ögon.

Burma katt

Burman är från början en asiatisk raskatt som endast fanns i brunt men nu mera !nns i 10 olika godkända färger.
Burman är en väldigt aktiv, lekfull och nyfiken katt som inte lämpar sig som ensamkatt.

Birman är en väldigt lugn och tystlåten ras som är väldigt sällskapssjuk av sig.

Det finns flertalet raser som påminner om Helig Birma (Siameser, Perser och Ragdoll). Skillnaden är att Birmans tassar har speciell vit teckning.

Burman är även den en av våra absolut vanligaste kattraser i Sverige så det är inte så konstigt att den har hittat in på vår lista över mest sökningar.

cat 3261420 1280

Skogskatt

Skogskatten härstammar som man kanske hör på namnet från Norge.

Rasen är anpassad till att leva i ett kallt och kargt klimat vilket gör att väldigt många tror att den norska skogskatten måste vara en utekatt men så är det inte. Den passar alldeles utmärkt som innekatt.

Maine coon

Många tycker att Maine coon katter kan se farliga ut men de ät tvärtom väldigt kärvänliga.

Det går många historier om hur stor en Maine coon kan bli, de #esta är väldigt överdrivna.

Det är en stor kattras men inte så stor som många tror, skulle man raka av pälsen på katten (vilket vi inte rekommenderar att ni gör) så skulle väldigt mycket av katten försvinna.

En fullvuxen normalstor Maine coon väger ca 6 till 8,5 kg.

Schrödingers katt

Någon som hört talas om den kattrasen?

Tippar på att det inte är någon som gjort det eftersom det inte är någon kattras överhuvud taget.

Schrödingers katt är tankeexperiment från 1935 av Erwin Schrödinger för att visa på brister i teorin om kvantmekaniken vid tillämpning på makroskopiskt plan, enligt wikipedia.

Hoppas ni gillade vår lilla lista över populäraste kattras googlingarna.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Vad bör man Tänka på när man Väljer Kattförsäkring?

  • Varför gillar katter att bli klappade på rumpan?

  • Kan hundar och katter få barn?