Allergivänliga hundar – Bästa Allergivänliga Hundraser

Det är mycket prat om allergivänliga hundar och många som säger att den eller den rasen är en allergivänlig hund och det kan mycket väl stämma men tyvärr finns det ingen hund som helst allergifri men däremot så finns det hundraser som är bättre än andra för folk som är allergiska mot hundar.

Om du är sugen på att skaffa en allergivänlig hund för att du är allergisk mot hundar så rekommenderar vi att du lånar eller i alla fall besöker någon med en sådan hund som du är intresserad av för det kan vara så att en hund som funkar för en hundallergiker inte funkar för just dig, för alla reagerar olika, du måste hitta hunden som funkar med din hundallergi.
Har du max oflyt kanske det inte finns någon men det är i alla fall värt ett försök.

Här nedan kommer jag att lista några av de vanligaste hundraserna som man kan kalla för allergivänliga hundraser:

Bichon frisé

En liten men väldigt trevlig hundras som härstammar från Belgien och Frankrike som brukar funka bra för allergiker. Det är en dvärghund som inte blir över 30 cm i mankhöjd.

Chinese crested dog

Chinese crested dog (även kallad nakenhund av många) är en mycket trevlig familjehund som jag skulle tippa på är den vanligaste allergivänliga hunden. Nakenhunden är den vanligaste varianten men den finns även i en annan variant – powder puff som har fluffigt hår, så inte alla Chinese crested dog är nakna.

Puli

En ungersk vallhund från början som lämpar sig mycket väl för personer med hundallergi.
Har en person i min närhet som är allergisk mot hundar och han har skaffat en Puli och har inte haft några som helst problem med sin hundallergi men som jag skrivit innan så är det helt individuellt vilken hund som funkar när man är allergisk mot hundar, om nu någon hund funkar över huvud taget vill säga.page2image56720192

Xoloitzcuintli

En mycket trevlig hund som ursprungligen är från Mexico.

Italiensk vinthund

Hundras som är från Italien som man nog kan gissa sig fram av namnet.
Även denna hund är vanlig bland hundallergiker, anses som mycket allergivänlig.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?