Kan hundar äta päron?

Päron är en av de mest populära fruktsorterna. De är idealiska som komplementfoder för hundar
Det finns otaliga varianter av päron och olika sorter. En grov skillnad görs mellan kokpäron, ciderpäron och bordspäron.

Päron för hundar

För hundar är att äta päron det rätta valet, som du kan köpa i vilken stormarknad som helst. Detta gäller givetvis även för livsmedel och i köket.
Näringsmässigt är päronet väldigt likt äpplet. Även om den smakar sött och innehåller mindre syra än sin runda kollega.

Den låga syrahalten är särskilt fördelaktigt om din hund lider av mag- och tarmproblem.

Päron är rika på vitaminer. Särskilt hög är andelen vitamin C. Dessutom ingår även vitaminerna från B-gruppen och vitamin A. Den stora mängden folsyra är också värd att nämna.

Päron innehåller också mycket kalium, järn, kalcium, zink, magnesium och jod. Detta gör denna typ av frukt till ett hälsosamt mellanmål för våra hundar.

Som med all frukt bör du också vara uppmärksam på päronets fräschör.

Päron som dietfoder för hundar?

Medan päron smakar bättre för oss människor när de är i sin optimala mognad, bör de vara övermogna för hundar .       Päron är övermogna om de ger efter för tryck och tryckpunkten förblir synlig. Ge dock inte din älskling för mycket på en gång.

Päron är perfekta godsaker det konsumerade med måtta gör dig inte heller tjock.

Precis som äpplet kan päron användas som kompletterande mat i en kost ges. För att göra detta, krossa helt enkelt ett   moget päron lite. Blanda päronen med ris eller potatis och en proteinkälla som keso, fisk eller kyckling.

Päron innehåller mycket fruktos. Detta är en idealisk energikälla för en sjuk eller konvalescent hund.

Hundar får äta päron från trädgården

Hur många päron är hälsosamma?

Päron kommer ursprungligen från Asien. De tillhör familjen kärnfrukter.

Päronträd hittade sin väg till Centraleuropa för mycket länge sedan, där de finns i många trädgårdar idag. Där är de inte bara naggade färska från trädet , utan är också väldigt populära i köket

Eftersom päronträd finns i många inhemska trädgårdar bör man som hundägare vara lite försiktig här. När hunden inser att den söta frukten faller från trädet och han kan hjälpa sig själv, kommer han att göra detsamma.

Du kommer också att vara intresserad av:

Coola hundnamn

21 hundnamn för Golden Retrieverhanar