Kan Hundar Äta Tranbär? Vad du bör Veta!

Tranbär har ökat mycket i popularitet. De mörkröda bären är inte bara särskilt läckra, de innehåller också extremt hälsosamma ingredienser.

Så de är ett utmärkt tillskott för människor. Men får hundar äta tranbär också? Eller är tranbär farligt för hundar?

Mata din hund med torkade tranbär

Hundar kan helt enkelt njuta av torkade tranbär då och då. Tranbär är idealiska som tillbehör. De är också en populär ingrediens i hälsosamma hundgodisar.

Råa tranbär är svåra att äta eftersom de är extremt sura. Din hund kommer inte att känna för att äta färska bär. Det är därför det är mycket osannolikt att han skulle kunna äta för mycket av det.

Först när tranbären har torkat viker de ut sin underbara smak. Då är de mycket sötare.

Tranbär är mycket hälsosamma för hundar

Tranbär är en mycket hälsosam behandling för hundar. De innehåller stora mängder C-vitamin och anses vara antiinflammatoriska.

Fytokemikalier och antioxidanter kan hjälpa hjälpa kroppen att bekämpa sjukdomar. Forskare går till och med så långt som att beskriva tranbär som förebyggande av cancer.

Tranbär är väldigt populärt i Amerika

De flesta tranbär kommer från USA. Där är bäret väldigt viktigt.

Tranbär ansågs redan av indianerna vara en viktig medicinalväxt. De första europeiska nybyggarna fortsatte dessa traditioner och samlade också in bären för att använda deras medicinska egenskaper.

Tranbäret likställs ofta med lingon på grund av dess utseende. Det är dock inte korrekt.

Tranbäret tillhör blåbärssläktet, men det smakar extremt syrligt och syrligt.

Tranbär hjälper mot cystit

De utmärkta egenskaper som tranbär har vid urinvägsinfektioner har nu effektivt bevisats. Bären har inte bara en förebyggande effekt. De är också mycket effektiva vid akut cystit.

Å ena sidan är den antiinflammatoriska effekten ansvarig för detta. Å andra sidan ska bakterier inte längre kunna sätta sig på insidan av urinblåsan.

Om din hund är benägen att få urinvägsinfektioner kan tranbär hjälpa. Och hundar blir inte sjuka lika snabbt och kommer att bli friska igen snabbare.

Alla dessa positiva egenskaper gäller både för djur och människor. Alla har nytta av de positiva effekterna på hälsan.

Kan hundar äta tranbär?

Du måste hålla koll på sockerhalten i frukten om din hund tenderar att vara överviktig. Men trots allt är det ingen som matar 200 gram tranbär på en gång.

Du kan mata de torkade bären eller blanda in lite tranbärsjuice i fodret. Din hund kommer säkert att älska smaken av de torra bären.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?