Rått eller Tillagat Kött för Hundar – Vad är Bäst?

Huruvida hundar verkligen kan äta rått kött är en av de vanligaste frågorna vi får.

Många hundägare kanske bara antar att deras hundar kan äta allt de själv äter.

Det korta svaret är följande: Det är inget fel med att mata din hund med rått kött. Naturligtvis kräver tillagat kött mindre strikta hygienbestämmelser.

Rått eller tillagat kött för hundar – vilket är bättre?

På ena sidan av diskussionen om rått kött eller tillagat kött finns de så kallae barferna. Detta är hundägare som orienterar sig mot naturen när de matar sin hund.

Är rått kött bättre för hundar? När en vildhund väl dödar en kanin kommer den inte att grilla köttet eller förbereda grönsaker till en gryta. Det färdiga djuret äts rått, komplett med skinn, inälvor, ben.

Tillagat kött är bättre

På å andra sidan menar hundägare att våra tamhundar nu är så tama att hundar har vant sig vid en blandad kost i århundraden.

Det är därför tillagat kött är lättare att smälta eftersom proteinerna i köttet redan är delvis denaturerade. Tillagat kött är därför lättare för hunden att äta och ta upp. Dessutom är det lättare att öppna en burk hundmat än att jaga kaniner med några dagars mellanrum.

Som ni ser kan man inte ge ett definitivt svar på ”Rått eller tillagat kött” till hundar. Till sist vill jag gå in på en speciell egenskap, oavsett om du lagar köttet själv eller serverar det rått till din hund.

Äter du rått kött bör undvika fläsk på grund av riskerna med virus. Som regel är nötkött det bättre alternativet för hundar om du ska mata rått kött.

Om du föredrar att lägga köttet i skålen tillagat, mata inte några rester från din egna mat. Du kommer förmodligen att överkrydda kött som förbereds för mänsklig konsumtion.

Du kan dock laga mat åt hunden och din familj samtidigt och krydda köttet efteråt. Fundera sedan på hur du förhindrar matning från bordet.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?