Antiskällhalsband – Bra eller Dåligt för Hunden?

Antiskällhalsband – Är det värt det om man har en skällande hund?

Har du likt mig funderat på att skaffa ett antiskällhalsband men är inte säker på om det är bra för din skällande hund.

Personligen tyckte jag att det kändes lite taskigt mot hunden att sätta på ett skällhalsband men efter en massa läsande och grävande kom jag fram till att det kanske inte är så farligt än då.

Ersätter inte vanlig träning

Jag vill dock poängtera att ett antiskällhalsband aldrig kan ersätta normal träning för din hund, aniskällhalsband skall vara er sista desperata utväg för att få hunden att sluta skälla, tycker först att ni skall prova alla andra ”vanliga” metoder för att få er hund att sluta skälla.

Prata med er lokala hundskola/ hundpsykolog för mer hjälp innan ni skaffar ett skällhalsband.

Folk skaffar i allmänhet ett skällhalsband alldeles för lättvindigt.

Förresten vad kallar ni det? Skällhalsband, antiskällhalsband, antiskall halsband, skallhalsband eller något annat? Har själv inte riktigt fastnat för något av dem än men antiskällhalsband är nog det som känns mest rätt att använd för mig.

I den här artikeln kommer jag att diskutera vad jag lärt mig i min efterforskning i skällhalsbandets vara eller icke vara.

Varför skaffar man ett antiskällhalsband?

Du kanske som jag har en hund som skäller lite väl mycket och bor i en lägenhet och du faktiskt bryr dig om grannarna får sova eller inte.

Din hund kanske bara skäller när du är ute på ärenden men när du är hemma så är hunden världens snällaste, eller har du en hund som skäller på allt och du vet inte vad du skall ta dig till för att få den att sluta skälla.

Vanligaste orsaken är till att skaffa ett antiskallhalsband är att att hunden skäller oavbrutet när husse och matte inte är hemma.

Om någon av de ovanstående påstående stämmer in på dig och din hund så kanske ett antiskallhalsband skulle kunna vara något för er.

Finns det olika skällhalsband?

Det finns en hel drös med olika antiskällhalsband.

Det vanligaste skällhalsbandet är dock de som sprutar ut en dust med citron när hunden skäller. Det finns även antiskällhalsband med andra lukter på det den sprayar ut.

Andra halband har en ljudsignal som piper eller pulserar ut ett högt irriterande ljud.

Det finns även skällhalsband som avger en ultraljudsignal som endast hundarna kan höra.

Om du är villig att betala lite extra så kan du även få ett halsband med fjärrkontroll som tillåter att du utlöser funktionen med citron när du behagar. Det finns även de halsband som endast har fjärrkontroll och inte utlöses vid skall, på de lite dyrare halsbanden kan du oftast välja mellan spray eller ljudsignal.

Var försiktig med vart du lägger fjärrkontrollen bara.

Tänk om ditt lilla barn får tag på fjärren och börjar trycka på den för fulla muggar, gissa om din hund kommer att gilla det, djurplågeri i mina ögon.

Gemensamt för alla skällhalsband är att de reagerar på vibrationerna i halsen som blir när hunden skäller, om det nu inte är ett med enbart fjärrkontroll vill säga.

Elhalsband?

Det är alltid någon som frågar om elhalsband och hört att det skall vara effektivt, STOP där! SLUTA genast.

Elhalsband är djurplågeri och skall inte användas på några djur och är dessutom olagliga att använda i Sverige.

Fördelar med att ha antiskällhalsband på sin hund

En ganska klar fördel med att ha ett skallhalsband på sin hund är ju att den inte skäller lika mycket, vilket troligtvis skapar ett större lugn i hemmet, matte och husse blir inte lika stressade när det inte skälls lika mycket och grannsämjan kanske blir lite bättre på köpet.

Det är ganska skönt att vara ute på en promenad och hunden faktiskt äntligen har lärt sig att inge skälla på allt och alla som går förbi.

Hunden blir även den lugnare av att lära sig att inte skälla.

Anti-skällhalsband för hund

Antiskällhalsband använder sig av ultraljud som enbart är hörbart för hunden. Det är helt ofarligt för din hund. Ultraljudet aktiveras av vibrationerna som blir när din hund skäller.

Nackdelar med att ha antiskallhalsband på sin hund

En klar nackdel i mina ögon är att hunden kan bli stressad av halsbandet innan den har lärt sig vart ifrån och varför den får sig en dusch. Du kan istället använda dig utav lugnande för hund som är olika medel som kan lugna din hund.

Men tänk på hur jobbigt det måste vara för en hund som måste skälla på allt och alla, tror nog att den hunden är ganska stressad redan så om den stressas upp av att ha antiskällhalsband så tror jag nog att man i längden gör hunden en tjänst.

Finns det antiskällhalsband till en liten hund?

Självklart finns det antiskällhalsband till olika stora hundar.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?