Är Valnötter Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Valnötter?

Är det säkert för hundar att äta valnötter?

Faktum är att svaret är lite blandat.

I allmänhet är valnötter inte giftiga för hundar (såvida det inte finns ett legitimt problem med nöten). Och med måtta är en nöte helt okej. Men det gör inte nötter riktigt säkra.

Här är vad du behöver veta om den mäktiga valnöten när det gäller varför våra hundar inte borde äta dem:

Farorna för hundar att äta valnötter inkluderar kvävningsrisker, tarmobstruktion och orolig mage till allvarligare tillstånd som pankreatit och sjukdom från svartmögel som kan uppstå på valnötter och kan vara giftigt för hundar.

I grund och botten, vad detta betyder är att om du råkar tappa en valnöt på golvet och din hund äter den, borde det inte vara några problem. Vi rekommenderar att du håller ett öga på din hund ifall det skulle uppstå problem. Men i allmänhet kommer en enda valnöt inte att skada dem, men du bör definitivt inte att låta dem äta dessa nötter som en vana eller medvetet.

Kan hundar äta valnötter?

Det finns två vanliga typer av valnötter tillgängliga i livsmedelsbutiker: svarta valnötter och engelska valnötter. Båda typerna innehåller ”juglone”, en förening som är giftig för hundar. Valnötter kan också innehålla tremorgena mykotoxiner, giftiga föreningar gjorda av mögel och svampar. Förtäring av mögliga valnötter som innehåller mykotoxiner kan leda till allvarliga biverkningar för din hund, inklusive skakningar eller kramper.

Förutom effekterna av dessa skadliga föreningar kan valnötter orsaka andra hälsoproblem hos hundar. Deras höga fetthalt kan leda till överdriven viktökning, fetma eller pankreatit (inflammation i bukspottkörteln). Hela valnötter utgör en kvävningsrisk och kan orsaka tarmblockering. Tarmobstruktion kan leda till orolig mage och skada din hunds matsmältningssystem. Dessutom kan bearbetade valnötsprodukter innehålla beläggningar eller smakämnen som innehåller konstgjorda sötningsmedel, såsom xylitol, som är giftigt för hundar.

Är valnötter hälsosamma för hundar?

Valnötter innehåller en hög nivå av hälsosamma fetter och antioxidanter som ger många hälsofördelar för människor. Risken är dock inte värd belöningen när det gäller att mata valnötter till din hund. En liten mängd valnötter är osannolikt att skada din hund. Du bör dock undvika att mata en stor mängd valnötter till din hund. Om du har ett valnötsträd på din trädgård, var särskilt försiktig så att din hund inte äter någon del av trädet, inklusive rötter, blad och valnötter.

Vilka är symtomen på valnötsförgiftning hos hundar?

Valnötter innehåller föreningar som kan vara giftiga för hundar, inklusive ”juglone” och tremorgena mykotoxiner. Biverkningarna kan variera i svårighetsgrad. Om din hund uppvisar något av följande symtom efter att ha ätit valnötter, sök omedelbart veterinärvård: orolig mage, diarré, kräkningar, flämtande, överdriven salivutsöndring, ökad hjärtfrekvens, feber, skakningar, kramper, svaghet och förvirring.

Innan du delar valnötter med din hund

Viss mat från människor kan orsaka biverkningar hos hundar, så rådfråga alltid din veterinär för att avgöra om det är säkert att lägga till dessa livsmedel till ditt husdjurs diet. Den här artikeln är avsedd för utbildnings- och informationsändamål och är inte en ersättning för medicinska eller kostråd.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?