Är Vitpeppar Farligt för Hundar? Allt du bör Veta

En liten mängd vitpeppar kan läggas till en hunds måltid då och då.

Precis som paprika är pepparkorn otroligt nog en frukt. Den plockas när den är mogen och det yttre lagret har blivit svart av solen. Mald pepparkorn, eller vad som vanligtvis kallas peppar, skapas genom att mala upp dessa pepparkorn. Människor kan lägga till det till frukost, lunch eller middag. Det är en vanlig krydda i våra liv, men kan den krydda vår hunds liv också? Låt oss ta reda på detta! Kan hundar äta vitpeppar? Eller är vitpeppar dåligt för hundar?

Kan hundar äta vitpeppar på ett säkert sätt?

Tekniskt sett, ja, hundar kan äta små portioner vitpeppar med måtta. Med få eller inga hälsofördelar är det inte det bästa nya tillägget till din hunds diet, men det kommer inte heller att skada dem. Det viktigaste att tänka på när du ger din hund vitpeppar är portionsstorlek. Små portioner är säkra för hundar! Större mängder å andra sidan kan orsaka gastrointestinala problem såväl som andningsproblem.

Fördelar

  • Vitapeppar har antioxidanter och flavonoider som ökar immuniteten och främjar en hälsosam blodcirkulation.
  • Vitpeppar innehåller capsaicin som ger vitpeppar dess antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att minska risken för att utveckla kroniska sjukdomar som artrit och hjärtsjukdomar.

Risker

  • Att konsumera vitpeppar i stora mängder kan orsaka en brännande känsla i hundens mun, svalg och mage. Det kan också orsaka kräkningar, diarré och illamående.
  • Hundar kan av misstag andas in vitpeppar, särskilt mald vitpeppar, som kan irritera näsan och blockera näspassagen.

Är vitpeppar bra för hundar?

Vitpeppar faller inte nödvändigtvis under klassificeringen av att vara ”bra” för hundar. Det är inte nödvändigtvis giftigt och inte heller skadligt i måttliga mängder, men det har inte heller många hälsofördelar.

Det innehåller vissa antioxidanter som är bra på att förstöra fria radikaler. Fria radikaler är en biprodukt av ämnesomsättningen och förhöjda nivåer av fria radikaler finns hos hundar som är sjuka, äldre, exponerade för gifter eller lider av dålig näring. Antioxidanter hjälper till att bli av med fria radikaler och förhindrar cellskador.

Vitpeppar har verkligen minimala hälsofördelar och människor använder det i allmänhet bara för att berika smaken av en måltid.

Den har praktiskt taget inga kalorier, proteiner, kolhydrater eller fetter. Pepparkorn innehåller inte mer än ett milligram av något vitamin eller mineral.

Sammantaget är vitpeppar i princip meningslöst för din hund. Så länge det ges i små portioner och med måttliga intervaller, bör det inte skada ditt husdjur. Som sagt, det ger inte heller några verkliga fördelar. Andra örter eller kryddor som basilika och koriander erbjuder en ny smak för din valp samtidigt som den innehåller åtminstone några viktiga vitaminer och mineraler.

pepper 525696 1280

Är vitpeppar dåligt för hundar?

När det kommer till pepparkorn finns det en mycket fin gräns mellan säkert och osäkert. Vitpeppar är inte dåligt för hundar med måtta, men det kan vara dåligt om för mycket äts.

Om du råkar spilla en betydande mängd vitpeppar på golvet och din hund omedelbart slickar upp en majoritet av det, bör du konsultera en veterinär. Om du lägger en liten mängd vitpeppar i dina ägg på morgonen och låter din valp få ett litet bett, kommer biverkningar att vara osannolika.

När det kommer till din valps mage kan det vara ganska upprörande. Hos vissa hundar kan detta betyda magvärk, kräkningar eller diarré. Dessutom kan överdrivet intag av vitpeppar orsaka irritation av tjocktarmen eller rektalslemhinnan. Detta kan orsaka betydande diarré som kan leda till hemorrojder.

Förutom gastrointestinala problem kan vitpeppar till och med orsaka vissa andningsproblem. Om din valp exponerades för stora mängder vitpeppar andades de troligen in en hel del av det. Detta kan störa utbytet av syre i deras lungor och kan orsaka hypoxi. Hypoxi är syrebrist och kan ha skadliga effekter i hela kroppen. Det kan också orsaka obstruktion av luftvägarna och skador på den ömtåliga lungvävnaden.

Kan hundar svartpeppar?

Pepparkorn och svartpeppar används omväxlande, så ja hundar kan äta svartpepparkorn i små portioner då och då.

Kan hundar äta rosa pepparkorn?

Nej, hundar ska inte äta rosa pepparkorn. Vi rekommenderar att du håller din hund borta från rosa pepparkorn och pepparträdet som de växer på. Det är inte giftigt eller dödligt för husdjur, men det kan orsaka mag-tarmbesvär hos hundar. Detta kan leda till kräkningar, diarré, buktning eller en allmän känsla av att må dåligt. Saven och juicen från trädet kan också orsaka hudirritationer.

Kan hundar äta vitpeppar?

Ja, vitpepparkorn kan hundar äta! Vitpepparkorn är helt enkelt svartpepparkorn med det yttre skalet borttaget. En huvudskillnad är att vitpepparkorn har mindre distinkt smak än svartpepparkorn.

Sammanfattningsvis: Kan hundar äta pepparkorn, peppar, eller vitpeppar?

I små portioner är ett lätt stänk av malen peppar säkert för hundar, men större mängder än så kan ha negativa effekter. Om du väljer att mata din valp med peppar, var försiktig med mängden du ger och överväg din hunds storlek när du portionerar ut pepparkorn. Det bör inte ges ofta som en behandling, eftersom det inte ger några näringsmässiga fördelar. Enda tillfället att oroa sig är om ditt husdjur äter en stor portion pepparkorn.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?