Kan Hundar Äta Ananas? Är Ananas Farligt för Hundar?

Ananas smakar gott. Förutom den utmärkta smaken ger de tropiska frukterna många vitaminer, mineraler och spårämnen.

Eftersom vi människor uppskattar ananas så mycket, uppstår frågan om våra hundar är tillåtna att äta ananas också? Eller är ananas farligt för hundar?

Hur ska hundar äta ananas?

Svaret är att din hund kan ära små mängder ananas. Frukten är en mycket god och hälsosam ingrediens i din hunds kost. Helst bör du mosta eller hacka ananasen så att din hund lätt kan smälta den.

Ananas har en mycket hög syra.

Av denna anledning bör du aldrig mata för mycket och för ofta ananas. Detta är särskilt viktigt för hundar som tenderar att bli sura och snabbt lider av magproblem.

Är Ananas nyttigt för hundar?

Ananasen kom ursprungligen från Amerika och frodas idag i tropiska områden över hela världen. Därifrån kommer den exotiska delikatessen till oss och värderas högt som frukt.

Ananas har alltid använts av primitiva folk i hälsosyfte. Med goda skäl.

Eftersom frukter rika på enzymer, såsom ananas, har en mycket positiv effekt på kroppen. Detta gäller även våra fyrbenta vänner.

Frukten stimulerar protein- och fettsmältningen och stödjer en hälsosam ämnesomsättning. Det ingående enzymet bromelain är ett så kallat matsmältningsenzym som delar protein. Ananas stöder matsmältningen mycket positivt.

Ananas är exotisk, hälsosam och populär

Vi älskar dem färska, blandade som smoothie eller till cocktails, som ananasjuice och till desserter.

Ananas innehåller kalcium, magnesium, kalium, mangan, fosfor, zink, jod och järn. Dessutom ger ananasen viktiga vitaminer som vitamin C , biotin, pro-vitamin A, vitamin E, niacin, riboflavin och tiamin.

Den tropiska frukten innehåller även serotonin och tryptofan. Dessa budbärarämnen är viktiga för hjärnans funktion och är inte bara ansvariga för balans och ett gott humör hos människor.

Ananas innehåller enzymet bromelain och vitaminer och spårämnen som är hälsosamma för hundar.

Hur känner jag igen en mogen ananas?

Mognadsgraden hos ananasen är viktig. Mata bara frukter som är väldigt mogna till din hund.

Du kan känna igen en mogen ananas på den intensiva doften vid basen av stjälken. Och de inre bladen ska vara lätta att dra ut ur kronan på frukten.

I tropikerna skördas ananas vanligtvis omogna för att överleva de långa transportvägarna. Frukterna mognar, men är ofta fortfarande omogna när de säljs.

En omogen ananas kan ha ett laxermedel effekt och orsaka svåra magkramper.

Kan hundar äta konserverad ananas?

 

Undvik konserverad ananas till din hund. Fruktbitarna är i en sockerlösning och alldeles för söta för den fyrbente vännen . Dessutom finns det knappt några vitaminer och mineraler kvar.

Våra fyrbenta vänner kan snacka den söta frukten hos oss.

Hur mycket ananas kan en hund äta?

Som färsk frukt är ananasen nyttig och hälsosam för hundar. Mata endast några bitar ananas först. Många hundar älskar fruktsyran och sockret som sötsaker.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?