Kan Hundar Simma? Här är Svaret!

Du är på väg ut för en dag på stranden och din hund vägrar låta dig gå utan att ta med dem. Men du kanske undrar: Kan alla hundar simma? Innan du tar med din hund på ett dopp finns det några viktiga säkerhetstips du bör känna till om att ha din hund runt vattnet.

Kan alla hundar simma lätt?

Tvärtemot vad du kanske har hört, nej! Alla hundar kan inte simma. En del kan inte flyta, men alla hundar kan försöka paddla, även om dem gör det med olika framgång.

Medan vissa hundar, som labrador retriever och portugisiska vattenhundar, avlades för vattnet, kan andra hundars kroppstyper göra det svårare för dem att simma. Bulldoggar och taxar, till exempel, tenderar att ha kortare ben och en viktfördelning som gör det svårare för dem att simma.

Hur du hjälper din hund om den inte kan simma

Så din hund kan hoppa i vattnet för första gången omedelbart simma som ett proffs. Men tänk om han inte gör det?

Du kan hjälpa till genom att stödja deras mage och arbeta med dem som du skulle göra med ett barn. Alla hundar är inte nöjda med att vara vattenhundar, så ställ aldrig ditt husdjur i en stressig situation som kan skrämma dem. Introducera dem sakta till nya omgivningar.

Du vill inte att din hund ska associera vatten med att vara rädd, så kasta aldrig din hund i vattnet eller försök tvinga i honom om han uppenbarligen inte vill gå in.

För att hjälpa din hund att bli mer bekväm kan du ta med en leksak att leka med honom vid vattenkanten för att uppmuntra den att gå i. Börja på grunt vatten för att låta din hund bli blöt om fötterna och vänja sig vid vattnet.

När din hund är bekväm kan du hjälpa till att lära honom simma.

Se till att visa din hund utgången så att den också vet hur den ska ta sig upp ur vattnet – antingen stranden eller ingången till poolen.

Säkerhetstips för att ha hundar runt vattnet

Oavsett om din hund är en naturlig simmare eller inte, måste du hålla den säker om du ska ha din hund runt några vattendrag.

Du kan skaffa dina hundar flytvästar som hjälp om de ska vara runt vatten eller pooler för att hålla dem säkra. En flytväst med ett handtag så att du enkelt kan ta tag i dem för säkerhets skull rekommenderas.

Även om din hund är ett proffs på att simma, är en flytväst en bra idé om den blir trött under simningen – flytvästen hjälper hunden att hålla sig flytande medan den paddlar. En flytväst är också nödvändigt om du tar med din hund på en båt ifall den råkar ramla av på djupt eller grovt vatten.

Också, om du besöker en ny plats med en pool, ha hunden på ett säkert område så att de inte ramlar in.

Det är också viktigt att komma ihåg allmän solsäkerhet när du är vid poolen eller stranden – hundar kan lätt bli överhettade eller till och med solbrända, trots all päls!

dog 1411405 1280

Var medveten om att du är ute och leker i solen för att se till att ditt husdjur har ett säkert, skuggat område att svalka sig i. Husdjur med lättare päls har risken för solbränna eller hudcancer precis som människor.

Håll även utkik efter alger på vattenytan, vilket ibland kan vara farligt för din hund, speciellt om den är nyfiken och gillar att dricka ur vattnet.

Skadliga algblomningar är den snabba tillväxten av alger eller cyanobakterier som kan skada människor, djur eller den lokala ekologin. Skadliga alger eller cyanobakterier kan se ut som skum, avskum, färg eller mattor på vattenytan och kan ha olika färger.”

Och naturligtvis, se till att din valp har gott om dricksvatten och en skuggig plats att vila på för alla sommaraktiviteter!

Om du har en ny valp, försök sedan vänja den vid vattnet så snart som möjligt. Hos hundar är 5-12 veckor en kritisk socialiseringsperiod, och de är mer benägna att acceptera nya upplevelser (inklusive vatten) och inte frukta dem under denna tid.

Ett av de bästa sätten att bygga upp din hunds förtroende för vattnet är att spendera så mycket tid som möjligt tillsammans nära den.

Tillbringa tid med att leka vid vattenlinjen vid stranden eller sjön för att hjälpa dem att vänja sig vid det, eller gå ut med din hund i ett utdragbart snöre och uppmuntra dem att gå i vattnet, i vetskap om att du är där för att dra tillbaka dem om det behövs. Du kan också kasta en leksak eller boll i det grunda vattnet och uppmuntra din hund att hämta den. Kom bara ihåg att hålla dig på det avstånd som din hund är bekväm med, och tryck inte på dem för hårt. Med rätt mängd uppmuntran kan valpar och simning gå ihop som jordgubbar och grädde!

Många ägare tror att hundar kommer att ta sig till vattnet och kunna simma direkt, men det är inte alltid fallet. Många hundar har den naturliga förmågan att paddla och simma runt i vattnet, men för de som inte har det är det viktigt att lära dem simma. En hunds första instinkt är att paddla med bara frambenen; uppmuntra dem att sparka med bakbenen också, se till att din hund är hela vägen i vattnet och håll dem runt magen.

Du kan antingen prova detta i en pool eller havet om det är säkert. Om din hund ser rädd ut eller har panik, gå ut och försök en annan dag. Och tills du vet att din hund kan använda alla fyra benen under vattnet bör du överväga ett flythjälpmedel för din hund (flytväst) för din hundkamrat.

Positiv förstärkning är ett utmärkt sätt att uppmuntra din hund att vara säker och trygg i vattnet. Förutom massor av verbala beröm och klappar, ge din hund en godbit varje gång den möter sin rädsla och går i vattnet. Detta kommer att uppmuntra dem att gå in gång på gång, i vetskapen om att det finns en välsmakande godis på andra sidan!

Som alltid ger övning färdighet! Det är viktigt att komma ihåg att det tar tid att bygga upp din hunds förtroende för vattnet. Det kan ta veckor, månader eller till och med år att få din hund säker i vattnet och det varierar verkligen från hund till hund. Tryck inte på dem om de är märkbart rädda, och uppmuntra och belöna dem så mycket du kan.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?