Är Gurka Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Gurka?

Kan hundar äta gurka? Kanske du förberedde en sallad och din hund av misstag tog en bit gurka, eller så kanske du letar efter hälsosamma godsaker till din hund. Människor kan äta gurka, så är gurka säkra för hundar att äta?

Det korta svaret är ja, hundar kan äta gurka, så länge de håller sig borta från pickles, inlagda gurkor. Faktum är att med grönsakens låga kalorivärde och höga vatteninnehåll kan en gurka vara ett utmärkt godis för din hund.

Som alltid bör du fråga din veterinär innan du delar mänsklig mat med din hund, inklusive gurkor. Här är allt du behöver veta om att ge din hund gurka.

Hur är gurka bra för hundar?

Gurkor består till cirka 96 procent av vatten vilket gör dem till utmärkta, återfuktande godsaker för hundar. De är lågkalorigodis, vilket gör dem till ett utmärkt val för hundar som går ner i vikt.

Gurkor innehåller också vitamin K, som håller din hunds ben starka och friska. De har vitaminer och mineraler som hjälper till att hålla din hunds lever och njurar fungerande.

Och som en bonus har gurkor fytokemikalier och fytonäringsämnen som hjälper till att eliminera dålig andedräkt. Att mata din hund med gurkor bör naturligtvis inte ersätta att borsta tänderna, men det kan hjälpa till med hundar som har illaluktande andetag.

cucumber 78789 1280

Hur kan jag säkert ge gurkor till min hund?

Prata först med din veterinär. De kan berätta hur mycket gurka, om någon, du bör mata din hund och hur många portioner som är lämpliga.

Som med alla frukter och grönsaker, var noga med att tvätta gurkorna noggrant innan du matar dem till din hund. Skär dem i mindre bitar, eftersom att bara ge din hund en gurka att gnaga på kan lätt bli en kvävningsrisk.

Det rekommenderas också att ta bort gurkskalet, eftersom hundar har svårt att smälta dem. Ändå kommer lite gurkskinn här och där inte att vara skadligt för din hunds hälsa.

Se också till att bara ge din hund gurka med måtta, eftersom för mycket av denna återfuktande grönsak kan ge hundar gastrointestinala problem som diarré.

Ge inte din hund inlagd gurka, pickles, eftersom kryddorna som används för att krydda inläggningen kan vara farliga för din hund. Håll dig till vanlig, skalad gurka om du vill ge din hund ett hälsosamt mellanmål.

När kan inte hundar äta gurka?

Inlagda gurkor är packade med salt och innehåller ibland ytterligare ingredienser som inte är bra för hundar, som lök eller vitlök.

Om du vill lägga till gurkor till valpens kost, hoppa över allt som är inlagt.

Tillåt inte din hund att äta för mycket gurka heller. Att äta för mycket kan leda till orolig mage. Dessutom kan frön och skal på en gurka störa en hunds mage, så välj att mata gurkskivor utan skal eller frön.

Att ta bort frön och skal är inte ett måste, men det är en bra idé att försöka först, särskilt om din hund redan är känslig för mat eller är en kräsen valp.

Kom ihåg att gurka är en kvävningsrisk. Ge aldrig din hund en hel gurka eller för mycket på en gång, eftersom den kan äta för snabbt och sluta kvävas.

Hacka gurkbitar eller skivor i en hanterbar storlek och börja med en liten mängd.

Hur många gurkor kan hundar äta?

Om du undrar hur ofta hundar kan äta gurka, rekommenderar veterinärer att följa 10%-regeln. Gurka anses vara en godbit, inte en ersättningsföda.

10%-regeln rekommenderar att godsaker aldrig ska utgöra mer än 10% av en hunds dagliga kost. Om du har hundar av olika storlek kommer du att variera hur mycket gurka du ger till var och en av dem.

Även om gurkor anses vara ofarliga för hundar, introducera allt nytt foder långsamt och se upp för eventuella biverkningar.

Tänk på hur du serverar dem också. Medan en mindre valp kan dra nytta av halvmåneskivor, kan en större hund kanske hantera ett större spjut. Om du är osäker, lufta på sidan av försiktigheten för att minska risken för att gurkor utgör en kvävningsrisk. Detta är något som vi också pratade om vår burkhundar äta bananer artikel.

Är gurka säkra för hundar?

Undrar du fortfarande, kan hundar äta gurka? Svaret är att ja, det kan de! Se bara till att börja med en liten mängd, och ta bort skinn och frön först.

Ge inte din hund en mängd som är större än 10 % av deras diet.

Se till att skära gurkan i skivor eller små bitar också, beroende på valpen. Större bitar eller en hel gurka kan utgöra en allvarlig kvävningsrisk för hundar.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?