Kan Hundar Äta Gräslök? Vad du bör Veta!

Gräslök finns i många hushåll. Och den växer fantastiskt i trädgårdar. Om din fyrbenta vän tycker om att knapra på det betyder det inte automatiskt att hundar får äta gräslök.

Här ska vi berätta allt du bör veta om gräslök och hundar.

Vissa trädgårdsörter är verkligen ett hälsosamt tillskott till din hunds mat.

Örter är hälsosamma på grund av deras ingredienser, vitaminer och spårämnen. Det gäller såväl oss människor som våra fyrbenta följeslagare. Tyvärr ser det lite annorlunda ut för din fyrbenta vän med den intensivt smaksatta gräslöken. Gräslök för hundar?

Gröslök är i grund och botten inte lämplig för hundar. Eftersom en ingrediens är giftig för hundar. Det kan leda till matsmältningsproblem, kräkningar och till och med förändra de röda blodkropparna.

Beroende på längden och vikten på din fyrbenta vän skulle små mängder gräslök bara en låg hälsorisk. Men varför ta den risken? Veterinärer har trots allt varnat i flera år för komponenter i purjolöksplantan som är giftiga för hundar.

Gräslök innehåller många näringsämnen

Gräslök är rik på vitaminer, mineraler och spårämnen. Men du skulle behöva konsumera det i stora mängder. Annars är koncentrationen irrelevant.

Många säger att växten har en blodrenande effekt. Dessutom är gräslök urindrivande och slemlösande. För detta ändamål måste du få i dig en lika stor mängd.

Varning: Gräslök är en purjolök

Det låter inte så illa vid en första anblick. Ändå får din hund inte äta gräslök. Anledningen till detta är mycket enkel.

Du kan också känna igen detta från det latinska namnet Allium schoenoprasum. Den generiska termen Allium visar att gräslök är en del av purjolöksfamiljen. Det är även vitlök, lök och purjolök.

Och precis som lök och vitlök innehåller gräslök den aktiva ingrediensen allium. Detta är en svavelförening som är giftig för hundar.

Allium angriper din hunds röda blodkroppar. Med tiden leder detta till anemi. Om det lämnas obehandlat kommer detta tillstånd oundvikligen att leda till att din hund dör.

Om din hund äter för mycket gräslök på en gång kan det leda till allvarliga symtom på förgiftning. På grund av smaken av gräslök är denna situation ganska osannolik.

Ändå är det är viktigt att du kan känna igen symptomen. Du kan inte göra det farliga ämnet ineffektivt genom att koka det.

Hur känner man igen förgiftning?

Det kan förekomma kräkningar och illamående. Din hund håller på att kvävas. Din hund får andnöd och takykardi. Diarré kan också tyda på förgiftning hos din fyrbenta vän, liksom extrem trötthet.

Försök inte hjälpa din hund med huskurer eller mediciner. Konsultera din veterinär omedelbart.

Därför bör du eliminera gräslök helt från din hunds diet . Samt lök, purjolök och vitlök.

Vilken mat innehåller gräslök ?

Det är alltid överraskande. Vissa tillverkare använder de grönsaker och örter som nämns i många hundfoder. Köp inte sådana produkter eller tilläggsfoder.

Eftersom långvarig konsumtion av purjolök för hundar kan allvarligt skada din hunds hälsa.

Det finns många andra läckra kryddor och livsmedelstillsatser som är mer lämpliga. Din hund kommer definitivt att gilla dessa också. Och de är friskare än purjolök.

Gräslök har en lång historia som mat

Människor har odlat gräslök sedan tidig medeltid. Som prydnadsväxt har den en lång tradition, främst i klosterträdgårdar.

Anledningen till detta är de vackra blommorna. De är ätbara. I allmänhet används gräslök som ingrediens i köket.

Gräslök kommer ursprungligen från Eurasien. Där växer växten vilt på älvängar och blötängar. Idag pryder gräslök våra inhemska trädgårdar mycket oftare.

Gräslök är en del av de franska finväxterna. De ”fina örterna” beskriver en klassisk fransk örtblandning.

Gräslök är en populär ört som används i många rätter. Dessa örter smakar gott och ger mervärde till vår mat. Kryddor har också en positiv effekt på hälsan. När det gäller gräslök gäller detta dock bara oss tvåbenta vänner

Gräslök smakar väldigt intensivt . Ändå kan den ena eller andra fyrbenta vännen i trädgården lägga händerna på den. Om du vet att din hund är en väldigt glupsk allätare? Var då uppmärksam.

Plantera inte bara gräslök i trädgården. Det är bättre att använda höga bäddar. På så sätt kan din hund inte nå örten. Ännu bättre är det om du helt undviker gräslök i din trädgård. Du kan köpa det i vilken stormarknad som helst istället så tar du inga risker.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?