Kan Hundar Äta Skorpor? Allt du bör Veta!

Skorpor är en bakelse som mycket liknar rostat bröd. Denna typ av bröd  är ofta utropad som en huskur mot diarré och sjukdomar i mag-tarmkanalen och kräkningar.

Det är förmodligen därför så många hundägare gillar att äta skorpor när man lider av magsmärtor eller tarmproblem.

Detta är anledning nog för oss att titta närmare på om skorpor är lämpliga för hundar.

Är skorpor hälsosamt för hundar?

Hundar kan i princip äta skorpor eftersom denna typ av bröd inte är giftig. Skorpor innehåller dock inte en enda ingrediens som skulle vara riktigt hälsosam för hunden. Därför bör du undvika att mata dem med vanliga skorpor.

Skorpor är ursprungligen tänkt som en långlivad brödvariant. Idag används skorpor främst som lätt föda. Många älskar också att småäta skorpor eller äta dem till frukost.

Konventionella skorpor är gjorda av vetemjöl, mjölk, smör eller margarin, ägg, socker, jäst och salt gjort. Redan vid första anblicken kan man se att många av dessa ingredienser inte är hälsosamma för hundar.

Vad finns i skorpor?

Det har varit känt sedan en tid tillbaka att för mycket spannmål för hunden inte bara är onödigt, utan kan också vara mycket ohälsosamt eftersom modernt vetemjöl innehåller mycket gluten.

Detta klibbiga protein kan resultera i intolerans och allergier. Då lider din hund av oförklarlig flatulens, diarré och andra gastrointestinala problem.

Samtidigt finns det skorpor som innehåller dinkelmjöl istället för vetemjöl och som inte klarar sig. utan socker. Men dinkel är också en typ av spannmål som inte är idealisk för hundar.

Vad är skorpor gjorda av? Ingredienser som inte är idealiska för hundar

Mjölk är inte kompatibel med hundar. De kan inte bryta ner laktosen de innehåller och reagerar med gastrointestinala problem.

Smör och margarin är fetter, men de innehåller knappt några essentiella fettsyror som är ansvariga för skulle vara nödvändigt för hunden.

Socker är en kolhydrat som är helt värdelös för hunden. Intaget av socker främjar fetma och tandproblem hos hundar.

Jästbakade varor är i allmänhet inte lämpliga för hundar eftersom de också kan reagera på dem med matsmältningsproblem.

Kan man ge hundar med diarré skorpor?

I princip kan du ge din hund lite skorpor om den har diarré. De flesta veterinärer rekommenderar dock att börja med en endags-nolldiet för att lugna mag-tarmkanalen.

Dessutom är det bättre att lita på intetsägande mat än näring när din hund är sjuk. Ta istället ris, potatis, kvarg och keso. Dessa livsmedel tolereras lätt av hunden. Detta skyddar din hunds mage och tarmar.

Även speciella hundkex är inte nödvändigtvis hälsosamma för hunden, även om de finns att köpa i specialaffärer.

Istället för att ge skorpor som godsaker är det bättre att använda hundkex från ditt eget kök. Eller lägga lite ost eller frukt.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?