Kan hundar äta Honungsmelon? Allt du bör Veta

När solen skiner är en färsk honungsmelon det perfekta mellanmålet. Oavsett om det är sallad, dricka eller bara skäras i bitar

Den populära frukten ger en söt förfriskning. Dessutom ger meloner vatten under varma sommardagar. Men gäller det bara människor, eller får hundar äta honungsmelon också?

Vad är en honungsmelon?

Honungsmelon är en gul oval frukt med ljusare fruktkött. Som namnet antyder smakar den lite som honung. Honungsmelonen är också känd under namnen Amarillo eller Yellow Canary.

Vid första anblick kan honungsmelonen tyckas vara släkt med den liknande formade vattenmelonen. Men honungsmelonen är lite bedräglig. Den förväxlas ofta med cantaloupemelonen. I själva verket är honungsmelonen en underart av cantaloupe.

Det är också känd som Cucumis melo. Det är därför honungsmeloner är närmare släkt med gurka än med vattenmeloner.

På grund av sin höga sockerhalt är de vanligtvis används som dessertmelon. Honungsmelonen kan bearbetas eller ätas rå.

Är honungsdagg meloner för hundar giftiga?

Rädslan för att honungsmeloner är giftiga för hundar kan vara klart överdrivet. I grund och botten är honungsmelon smältbar för de flesta hundar, såväl som för människor.

Ändå bör du medvetet mata honungsmelon till din hund. När du skär upp en färsk melon har du oftast stora mängder läcker fruktkött tillgänglig. Hundar behöver rätt mängd.

För mycket honungsmelon kan leda till matsmältningsproblem hos ditt husdjur eftersom meloner har mycket fibrer

Hur mycket honungsmelon kan hundar äta?

Fiber är mycket hälsosamt med måtta. Men för mycket av det kan resultera i obehaglig diarré.

Detta är särskilt fallet om din hund äter fröna. Du bör alltid ta bort dessa innan du ger din hund en bit honungsmelon.

Hur mycket honungsmelon din hund kan äta beror också på storleken på djur. Speciellt med mindre raser bör du ge din hund högst några små bitar honungsmelon.

Hur hälsosam är honungsmelon för hundar?

Om de njöt med måtta är honungsmelon ett extremt hälsosamt mellanmål för din hund. Frukterna innehåller jämförelsevis stora mängder betakaroten. Detta är en föregångare till vitamin A som omvandlas i kroppen. Det är därför det också kallas provitamin A.

Betakaroten är en värdefull antioxidant. Det finns främst i växtbaserade livsmedel. Tillsammans med C-vitaminet från honungsmelonen hjälper det till att stödja din hunds immunförsvar.

Betakaroten ser också till att våra fyrbenta vänner kan se bra under en lång tid. Det hjälper också huden att hålla sig frisk. Dessutom stöds denna effekt av en mängd olika B-vitaminer som stärker din hunds nervsystem.

Eftersom honungsmeloner också innehåller mycket kalium, de har en lätt uttorkande effekt . Mineralerna hjälper alltså ditt husdjurs kropp att reglera vattenbalansen på ett naturligt sätt.

Honungsmelonen är trots sin milda smak en riktig vitaminbomb. Både människor och djur kan dra nytta av detta.

Vad är det bästa sättet att mata hundar honungsmelon?

På grund av deras läckra smak, honungsmelon äts gärna av de flesta hundar. För att göra detta, ta bort skalet och fröna.

Du kan helt enkelt skära ut de avlånga fröna med en kniv. Fröna finns alla inuti frukten. Så det är mycket lättare än med en vattenmelon.

Kvar är den aromatiska fruktköttet. Skär den i små bitar och mata dem till din hund som ett litet mellanmål mellan måltiderna. Självklart kan du också lägga bitarna på fodret.

Mitt tips: Många av Melon-vitaminerna är fettlösliga. Det är därför lämpligt att blanda lite olja i fruktbitarna.

Gör glass själv av sommarfrukten

Du kan använda frukten med en mixer till en pasta och hälla detta över maten. Vissa hundar föredrar denna metod. Speciellt om din hund inte gillar att äta melonbitarna eller inte är bra på att tugga dem.

Melonpuré är ett underbart sätt att svalka sig i sommar värme. Tillsätt purén i istärningsbrickor eller isformar och ställ in i frysen.

Naturligtvis kan du helt enkelt späda ut pastan med vatten eller osötad yoghurt. Detta skapar en hälsosam hundglass. Och så här kan du förse din älskling med vätska och vitaminer. Isen är inte bara lämplig för varma temperaturer.

Tål alla hundar honungsmelon?

Som med all ny mat på menyn din hund finns det en möjlighet att din hund inte tål honungsmeloner bra. Detta kan bero på en allergi eller en allmän intolerans . Hundar med matintolerans är ibland särskilt drabbade

Om honungsmelonen matas med måtta är detta extremt sällsynt. Om din hund reagerar med flatulens, diarré eller kräkningar efter att ha ätit frukten så är detta en indikation på att din fyrbenta vän inte tål honungsmelon särskilt bra.

I det här fallet bör du ta bort frukt från din hunds diet.

För att kontrollera oavsett om din hund tål honungsmelon bör du alltid börja med små portioner. Tänk också på att honungsmelon innehåller mycket socker. Försiktighet krävs därför för hundar med diabetes.

Kan hundar äta honungsmelon som smakar bittert?

Som gurka och zucchini tillhör Honungsmeloner pumpafamiljen. Som sådan kan det hända att det giftiga ämnet cucurbitacin bildas i växterna .

Detta är dock ytterst sällan fallet. Det uppstår vanligtvis med egenavlade frön.

Därför bör du göra ett kort smakprov med en honungsmelon du själv odlat. Eftersom giftet cucurbitacin märks genom sin bittra smak.

Bittra honungsmeloner är giftiga för både människor och hundar och bör inte på något sätt förvrängas. Om din hund har ätit en bitter honungsmelon, är det bäst att se din veterinär.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?