Är Broccoli Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Broccoli?

Det kan vara svårt att få småbarn att äta broccoli, men din fyrbenta familjemedlem skulle förmodligen älska att få tag på denna grönsak.

Den goda nyheten är att hundar kan äta både kokt och rå broccoli, så länge det inte tillsätts några kryddor eller oljor. Denna grönsak bör dock alltid ges i mycket små mängder eftersom buktarna innehåller isotiocyanater, vilket kan orsaka magirritation hos hundar.

Är broccoli säkert för hundar?

Det korta svaret är, ja, broccoli är säkert för hundar – förutsatt att du inte erbjuder ditt husdjur för mycket eller steker den i vitlök eller smör.

Medan de flesta hundar får i sig alla de näringsämnen de behöver från sin diet, kan det absolut ge dem några viktiga fördelar att lägga till vissa grönsaker i deras diet.

Liksom människor kan hundar dra nytta av broccolis höga nivåer av vitamin C, A och B, samt kalcium, fosfor, zink och andra mineraler. Det bästa av allt är att dess låga fetthalt och tillfredsställande crunch gör den oemotståndlig för många av våra fyrbenta vänner.

Kan det gynna hundar att äta broccoli?

Näringsämnena i broccoli kan hjälpa till att förbättra allt från din hunds syn till deras nervsystem, och till och med främja bättre läkning från sår. Den är extremt rik på vitamin K, som tros förbättra bentätheten hos hundar och hjälpa din hund att utveckla starkare, friskare ben – vilket är en mycket viktig fördel för äldre hundar såväl som en yngre, energisk hund eller arbetsras för att stödja deras mer aktiv livsstil.

Broccolis vitamin C-nivåer kan också hjälpa åldrande hundar att avvärja vissa sjukdomar, medan kaliumet den innehåller är ett mineral som kan bidra till att främja ett friskare hjärta hos både människor och hundar.

Broccoli kan erbjudas din hund antingen rå eller tillagad, men som människor har hundar ofta lättare att smälta fiberrik mat som har tillagats. Var dock säker på att det inte tillsätts några kryddor, oljor eller kryddor under tillagningsprocessen, som smör, eftersom de kan vara skadliga för din hund. Populära tillsatser som vitlök eller lök är faktiskt giftiga för hundar.

Broccoli är en korsblommig grönsak som är full av hälsosamma vitaminer och mineraler och är låg i kalorier. Broccoli är också hög i fiber och hjälper till att hålla matsmältningssystemet i rörelse mycket bra. Hundar kan säkert äta alla former av broccoli.

Det finns många hälsofördelar med broccoli som gör den till ett utmärkt val som en tillfällig behandling för din hund. Låt oss ta en titt på några av dessa fördelar nedan:

Fiber: Broccoli är känt för att ha mycket fibrer och vara bra för din matsmältning. Detta gäller även hundar när de ges med måtta.

Vitamin K: Detta är ett vitamin som arbetar för att förbättra bentätheten och ger en mängd andra hälsofördelar. Om du har en aktiv hund är det viktigt att den har starka ben för att hålla den aktiv ännu längre. Precis som hos människor kan bentätheten minska med åldern för hundar och minska deras rörlighet. Vitamin K kan hjälpa till att hålla din hunds ben starkare även när de åldras. Broccoli har den högsta mängden vitamin K av alla grönsaker.

Folsyra: Detta hjälper till att producera och bibehålla friska celler i hela kroppen, vilket är särskilt viktigt för gravida hundar.

Vitamin C: Ökar din hunds immunförsvar och ger antiinflammatoriska egenskaper som är bra för att bibehålla långsiktig hälsa.  Även om C-vitamin produceras naturligt i en hunds kropp, minskar dess förmåga att producera tillräckligt med det med åldern. Det är också ett vattenlösligt vitamin som gör att det kan passera genom din hunds urin om den får för mycket av det.

Mineraler: Broccoli innehåller många olika mineraler som är viktiga för din hunds kropp, inklusive magnesium, natrium, krom, kalium och flera andra som alla arbetar tillsammans för att hjälpa till att stärka din hunds immunförsvar såväl som deras nervsystem.

broccoli 1238250 1280

Farorna med broccoli för hundar

Som all ”människomat” bör broccoli endast erbjudas med måtta (och med OK från ditt husdjurs veterinär). Det finns en liten fara förknippad med den crucerfoerous veggien; de innehåller isotiocyanater, vilket kan orsaka magirritation hos vissa hundar, allt från mild till svår.

Isotiocyanater är en naturligt förekommande svavelbaserad växtförening som finns i många mörkgröna grönsaksvarianter, inklusive broccoli, grönkål och grönkål. kål. Människor kan säkert konsumera isotiocyanater – de tros till och med hjälpa till att skydda våra kroppar från vissa former av cancer eller tillväxt av tumörer – men hos hundar kan det faktiskt bli dödligt att äta för mycket broccoli.

Kan min hund äta broccoli?

Ja, broccoli är säkert för hundar att äta både tillagad eller rå. Men om det inte är rått, så är ångad väg att gå eftersom de flesta andra tillagningsmetoder tenderar att involvera smör eller oljor (som båda kan orsaka hundar en del magbesvär på kort sikt och viktökning på lång sikt). Annars är inte bara broccoli säker, det är också en bra källa till C-vitamin, vilket gör det till ett bra uppsving för deras näringsintag.

Hur du matar din hund med broccoli på ett säkert sätt

Vi nämnde ångkokning av broccoli framför stekning för att minska användningen av olja eller smör. På samma sätt är färskt alltid att föredra framför fryst eller i påsar på grund av den potentiella ökningen av natrium. Men oavsett hur du förbereder din hunds broccoli, bör du börja med en liten mängd och se hur din hund hanterar den innan du ger dem några större mängder eller gör broccoli till en vanlig i din godisrotation.

Broccolibuketter innehåller kemikalier som kallas isotiocyanater, som kan orsaka måttlig till svår mag-tarmbesvär hos vissa hundar. Så att börja med ett par stycken och sedan titta på hur din hunds mage hanterar det kan vara ett bra sätt att veta om ett regelbundet intag av broccoli kommer att orsaka din valp några problem.

Dessutom – och det här gäller nästan alla typer av godis du ger din hund – är måttlighet nyckeln. Se till att mängden de får i sig inte blir en betydande del av deras dagliga kalorier. De flesta veterinärer rekommenderar att man håller behandlingsintaget till cirka 10 procent av en hunds diet, men med broccoli – igen på grund av dessa isotiocyanater – om den mängden börjar krypa upp till 25 procent kan toxicitetsproblem uppstå.

Slutligen, som med nästan allt som inte är speciellt gjorda för hundar att äta, vill du se till att du ger din hund broccoli i portioner som är tillräckligt små för att inte bli en kvävningsrisk för dem. Hundar är inte kända för sitt tålamod när de äter godsaker, och de breda huvudena på broccolibuktor kan lätt fastna i halsen om de inte skärs upp ordentligt.

Vilka delar av broccoli är säkra för min hund att äta?

Broccoli består av två huvuddelar – buketter och stjälkar. Båda dessa delar är säkra att äta antingen kokta eller råa i små bitar.

Broccolibuketterna innehåller dock små molekyler som kallas isothiocyanat. Dessa molekyler finns i alla korsblommiga grönsaker som kål, grönkål och blomkål. Problemet är att dessa molekyler kan irritera din hunds mag-tarmsystem. Det är därför du vill vara säker på att du ger din hund rätt portionsstorlek.

Om din hund har fått för mycket isothiocyanat från broccolibuktorna kommer du att märka symtom som illamående, gaser, uppblåsthet och diarré. Om din hund äter en betydande mängd kommer symtomen att bli allvarligare och kan leda till betydande hälsoproblem eller till och med död i vissa fall.

Broccolistjälkar är också mycket fibrösa och kan utgöra en kvävningsrisk om du ger din hund bitar som är för stora. Det är bättre att skära upp dem i mindre bitar eller ännu bättre att servera dem till din hund ångade eller rostade för att undvika problemet helt och hållet.

Kan min hund äta fryst broccoli?

Fryst broccoli är bra för din hund också, se bara till att låta den tina lite innan du ger den till honom. Detta minskar risken för kvävning. Du vill också skära upp den i mindre bitar också om bitarna inte redan är små. Precis som med den kokta broccolin, undvik att lägga till något extra till broccolin som du planerar att mata din hund – inga extra oljor, ost eller kryddor.

Hur mycket broccoli kan min hund äta?

Portionskontroll är mycket viktigt när det kommer till din hunds diet. Det kan vara frestande att vilja ge din hund matbitar varje gång du lagar mat, men som med allt annat är vissa livsmedel säkrast för din hund när de ges med måtta – inklusive broccoli.

Broccoli bör betraktas som en godbit precis som alla andra frukter eller grönsaker du kan ge din hund. Det bör bara utgöra 10% av din hunds dagliga kaloriintag. Allt mer än det och du riskerar att öka din hunds chanser att bli fetma eller få orolig mage.

Tänk på att alla hundar är olika och att det som fungerar för en annan inte nödvändigtvis fungerar för din. Det säkraste du kan göra är att börja med en liten bit broccoli och om du inte märker några biverkningar hos dina hundar som de vi nämnde tidigare, kan du överväga att erbjuda mer.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?