Är Jordgubbar Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Jordgubbar?

När du försöker hitta roliga och hälsosamma snacks till din hund kanske inte jordgubbar är det första du tänker på. Men dessa läckra läckerheter är, överraskande nog, lika bra för hundar som de är för oss!

Kan hundar äta jordgubbar?

Ja! Hundar kan absolut äta jordgubbar! Du bör naturligtvis rådgöra med din veterinär för att se till att din hunds mage är redo att hantera dessa saftiga godsaker, men de flesta hundar kan smälta jordgubbar.

Ska hundar äta jordgubbar?

Återigen är svaret på denna fråga ja! Uppenbarligen behöver en hund en balanserad kost och hund kan inte överleva enbart på bär, men vissa studier visar att jordgubbar (och andra bär, särskilt blåbär) kan vara fördelaktiga för hundar.

En kraftfull antioxidant och källa till vitamin C

Medan studier av hundens kost fortfarande är i ett tidigt skede, finns det en anständig mängd bevis som tyder på att de också drar nytta av de antioxidanter som finns i bär. Till exempel fann en studie från University of Alaska Fairbanks att utfodring av slädhundar med blåbär när de tränade ökade deras antioxidantnivåer. Som ett resultat kunde de bättre bekämpa effekterna av oxidativ skada.
Fynden speglar mänskliga försök, som visar att bär, inklusive jordgubbar, kan bidra till att minska risken för ledskador, hjärtsjukdomar och minnesförlust. C-vitamin har många av samma fördelar.

Omega-3 fettsyror

En annan huvudkomponent i jordgubbar är omega-3. Denna näringskomponent är avgörande för din hunds pälshälsa. När de ges tillräckligt med omega-3, har hundar en vacker, frodig och glänsande päls.
En studie publicerad av Veterinary Research Communications fann också att omega-3-fettsyror också kan påverka hundens beteende; aggressiva hundar verkar ha lägre nivåer av omega-3.

Samtidigt fann en studie från Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition att en diet rik på omega-3-fettsyror kan hjälpa till att minska och lindra symtom på artrit hos äldre hundar.

strawberries 1396330 1280

Hur du matar dina hundar med jordgubbar

Om du vill ge din hund några jordgubbar, börja med en liten mängd. Detta gör att du snabbt kan sluta om din hund börjar uppvisa onormala beteenden.
Mata aldrig för många jordgubbar på en gång, eftersom dessa godsaker innehåller mycket socker. Dessutom, mata aldrig konserverade eller bearbetade jordgubbar till en hund. I allmänhet, om ett bär av någon typ är suspenderat i sirap, bör det inte matas till en hund.
Den största utmaningen är hur du får din hund att äta jordgubbar. Vissa hundar älskar att äta jordgubbar. Andra, inte så mycket. Ingen av mina hundar kommer att äta jordgubbar om jag inte tar upp dem.

Vanliga hälsoproblem – jordgubbar och hundar

De vanligaste problemen en hund kommer att stöta på efter att ha ätit en jordgubbe är tarmbesvär och, för särskilt energiska ätare, kvävning. Om du är osäker på hur mycket din valp tål, börja i det små och bygg därifrån.
Även om det inte är känt för att vara vanligt kan vissa hundar ha en allergisk reaktion mot jordgubbar. När du först förser din hund med jordgubbar, håll noga koll på dem. Om de utvecklar nässelutslag eller börjar få problem med att svälja och andas är detta ett tecken på en allergisk reaktion, som bör behandlas som en veterinär nödsituation.

Uppenbarligen, om din hund visar tecken på ångest eller obehag efter att ha ätit jordgubbar, sluta ge dem!

Hälsofördelar med jordgubbar för hundar

Jordgubbar är packade med hälsosamma antioxidanter som bekämpar fria radikaler i din hunds kropp och hjälper till att skydda dess celler från skador. De har också låga kalorier och är en bra källa till kostfiber och vitamin C. Låt oss titta närmare på några av de vitaminer och mineraler som finns i jordgubbar:

Vitamin C: Detta är en kraftfull antioxidant som bekämpar fria radikaler som normalt skulle fortsätta att förstöra de friska cellerna i din hunds kropp. Det fungerar också för att minska inflammation och stärka immunförsvaret. C-vitamin tros bidra till att minska effekterna av kognitivt åldrande vid seniora utgrävningar och kan också hjälpa till att bekämpa cancer.

Protein och fett: Jordgubbar är låga i både protein och fett, vilket gör dem säkra för hundar som kan lida av njursvikt.

Mangan: Detta är en mikromineral som hjälper till att stödja metaboliseringen av både proteiner och fettsyror. Det stöder också energiproduktionen och rollen av ligament och benunderhåll, vilket hjälper din hund att behålla sin rörlighet, även i äldre ålder.

Kalium: Detta hjälper till att stödja din hunds njurar och hjärta och hålla dem båda fungerande på sitt bästa. Det upprätthåller också den normala funktionen av matsmältningssystemet och musklerna.

Folat (vitamin B9 eller folsyra): Detta är viktigt för DNA-syntesen och produktionen av röda blodkroppar.

Magnesium: Viktigt för cellenergi och kan hjälpa till med avslappning och lugnande ångest.

Fiber: Jordgubbar är höga i både fiber- och vatteninnehåll och hjälper till att främja hälsosam matsmältning genom att driva maten genom matsmältningssystemet. Det hjälper också till att hjälpa till med hälsosam viktkontroll och kan förhindra förstoppning och diarré hos din hund.

Antioxidanter: Dessa hjälper till att bekämpa förmågan hos fria radikaler att orsaka förödelse på din hunds kropp genom att hindra dem från att skada molekyler och celler. Fria radikaler kan orsakas av stress, sjukdom, miljögifter, ålder och vissa sjukdomar.

Äppelsyra: Detta är ett enzym som erbjuder en extra bonus till din hund – vilket är dess tandblekningsförmåga. Precis som många andra frukter och grönsaker kan vitaminerna som finns i jordgubbar hjälpa till att bromsa åldrandeprocessen, främja hälsosam viktupprätthållande och hålla immunförsvaret fungerande på topp.

Saker att tänka på innan du matar din hund med jordgubbar

Även om jordgubbar är ett bra mellanmål och är fulla av hälsosamma näringsämnen, finns det fortfarande några saker du bör tänka på om du planerar att ge din hund dem. Låt oss gå igenom några av dessa försiktighetsåtgärder:

Jordgubbar innehåller naturliga sockerarter och har hög sockerhalt. Dessa sockerarter, även om de kommer från en naturlig källa, kan ge problem för din hund – speciellt om din hund är överviktig eller har diabetes. Innan du erbjuder din hund jordgubbar bör du kontrollera med din veterinär för att få specifika rekommendationer om säkra serveringsmängder för din hund, eftersom jordgubbar endast bör användas som en tillfällig godis.

Du måste också vara medveten om att även om det inte är särskilt vanligt, är det möjligt för din hund att ha en allergi mot jordgubbar.

Proteinet i jordgubbar som ger dem deras vackra, livfulla röda färg kan ibland orsaka allergiska reaktioner hos både människor och hundar. När du har matat din hund med jordgubbar, håll utkik efter tecken på allergi som kan inkludera saker som kräkningar, diarré, nässelfeber eller hudklåda.

Om du märker något av dessa symtom kan det vara ett tecken på att din hund är allergisk mot jordgubbar. Om så är fallet bör du omedelbart sluta mata din hund med jordgubbar och rådfråga din veterinär.

Innan du erbjuder jordgubbar till din hund, se till att ta bort topparna eller bladen på jordgubben, såväl som eventuella stjälkar. Även om bladen är giftfria, smakar de inte bra för din hund. De har en bitter smak som din hund inte kommer att njuta av och är mycket svårsmälta. Om din hund äter jordgubbsblad kan det orsaka orolig mage eller andra matsmältningsproblem.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?