Är Kyckling Farligt för Hundar? Kan Hundar Äta Kyckling?

Är kyckling bra för hundar? Kan hundar äta kyckling eller är det farligt?

Precis som det är för människor är kyckling bra för hundar och ett uppskattat snack av i princip alla hundar. Kyckling är magert kött, så det ger en rejäl energikick utan högt kalorivärde.

Ge gärna din hund kyckling som ett komplement till sin normala kost – se bara till att se till att alla ben är borttagna för att undvika skador eller matsmältningsproblem. Att lägga till magert kött som kyckling, kokta spannmål och grönsaker som gröna bönor till din hunds diet kan ge en stor näringsboost och hålla din hund entusiastisk inför middagen.

Innan vi går igenom frågan i detalj, här är vad du behöver veta sammanfattat:

 • Ja, kyckling är säkert för hundar och en primär ingrediens i många hundmat.
 • Kyckling är en bra proteinkälla för hundar och även omega-6-fettsyror.
 • Ge inte din hund rå kyckling på grund av risken för bakterieinfektioner.
 • Kyckling för hundar bör tillagas utan lök, vitlök eller kryddor.
 • Vissa hundar är allergiska mot kyckling och får en orolig mage av att äta den.
 • Du har säkert märkt att kyckling är en primär hundmatsingrediens, och det beror på att det är en säker proteinkälla som
 • hundar tycker är mycket välsmakande. Så ja, hundar kan äta kyckling. Faktum är att om din hund har lidit av magbesvär,
 • toxicitet eller allergier, är chansen stor att du redan har övergått till den intetsägande (kokt-kyckling-och-ris) dieten.

Fördelar med kyckling för hundar

Kyckling är en bra proteinkälla som ger hundar mycket energi. Det är också en bra källa till Omega 6-fettsyror som är bra för hud och päls, och har essentiella aminosyror och glukosamin för friska skelett.

chicken breast 279848 1280

Risker med kyckling för hundar

Precis som med människor, ge inte din hund rå kyckling från mataffären på grund av risken för salmonella eller bakterieinfektioner.

Kyckling som du förbereder hemma bör vara helt tillagad utan kryddor, lök eller vitlök, och tillagningsmetoderna kan omfatta stekning, pochering, grillning eller bakning. Kyckling är en bra proteinbas för de som gör sin egen hundmat och beroende på leverantör kan det vara ett hållbart alternativ för hundmat.

Notera följande innan du ger din hund kyckling:

 • Vissa hundar är allergiska mot kyckling; det är faktiskt den tredje vanligaste matallergin bland hundar.
 • Inga ben! Tillaga benfri kyckling, eller ta bort benet eftersom kokta kycklingben splittras lätt och kan punktera magen och tarmarna, eller till och med orsaka kvävning.
 • För det hälsosammaste (och minst benägna att störa magen) valet, använd magert bröstkött med överflödigt fett och skinn borttaget. Veterinärer varnar för att hundar äter extremt rik, fet mat eftersom det kan leda till pankreatit, ett smärtsamt tillstånd där bukspottkörteln blir inflammerad och svullen. Pankreatit kan vara mycket allvarligt; symtom inkluderar kräkningar, diarré och aptitlöshet.
 • Dessa riktlinjer gäller allt fjäderfä – under semestern har många husdjursföräldrar frågor om kalkon (som är ett utmärkt protein för hundar) och kalkonben (som inte rekommenderas).

Fördelar med kyckling för hundar

Kyckling ger en rad fördelar för hundar, precis som det gör för människor.

Förutom att vara en energikälla med lågt kaloriinnehåll, finns det många andra fördelar med att införliva kyckling i din hunds diet. De inkluderar:

 • Ett högt proteinantal som hjälper till att bygga muskelmassa.
 • Omega 6-fettsyror som håller huden frisk och främjar en mjuk, glänsande päls.
 • Essentiella aminosyror som främjar starka ben, så att din hund kommer att känna sig som en valp för alltid.
 • Fördelarna med kyckling för hundar gör det till ett utmärkt kött att inkludera i sina dieter.

Kyckling för träning

Eftersom kyckling är ett utsökt och näringsrikt val för din hund, är det en fantastisk träningsgodis.

Positiv förstärkningsträning är en av de mest effektiva metoderna för att träna din hund. Och att ha en fantastisk träningsgodis kan göra stor skillnad för att hjälpa din hund att lära sig önskade beteenden.

Beredningstyper för kyckling för hundar:

 • Frystorkad
 • Torkad
 • Kokt/tillagad

Kan hundar äta rå kyckling?

Eftersom kyckling är den typ av mat som en hund skulle kunna äta i naturen, är det okej att den äter det på samma sätt, eller hur?

Med andra ord, kan hundar äta rå kyckling?

Svaret på denna fråga är inte helt enkel.

Vissa människor drar sig för att mata sina hundar med rå kyckling på grund av risken för salmonella eller bakterier. Men hundars magar är mycket surare än människors, så de kan bekämpa fler bakterier i rått kött än vad vi kan.

Även om tillagad kyckling är ett helt acceptabelt och utsökt alternativ för din hund, är rå kyckling inte alltid skadlig så länge den hanteras på rätt sätt och tillagas på ett säkert sätt. Men för att vara på den säkra sidan är det bäst att undvika rå kyckling.

Vad är frystorkad kyckling?

Det finns två huvudsakliga förberedda sätt att säkert mata din hund kyckling som är okokt, åtminstone i traditionell mening: torkad och frystorkad.

 1.  Råa godsaker snabbfryses för att låsa in fräschören
 2. Godsakerna går in i en frystork där extrem kyla och vakuumtryck appliceras
 3. Vatten, i form av iskristaller, omvandlas inom en millisekund, genom att gå från ett fast ämne till en gas, och hoppa över vätskestadiet
 4. Gasen dras sedan till frysplattor som är -50 grader
 5. Vid kontakt blinkar gasen tillbaka till is och samlas på plattan
 6. Processen upprepas i 44-48 timmar tills alla iskristaller har omvandlats till en gas
 7. Frystorkningen rengörs sedan och förbereds för nästa körning
 8. När den sista godbiten är packad i en påse går den igenom en ytterligare bakterie- och bakteriedödande process

Denna unika process hjälper till att låsa in optimala mängder näring i varje goding.

Det betyder att din valp skördar de näringsmässiga fördelarna med ”rått” kött, utan risk för bakterier eller bakterier.

Dessutom ökar frystorkning avsevärt godsakernas hållbarhet. Det betyder att du kan ta med dem i väskan, förvara dem i ditt hem (för improviserade träningspass som säkert kommer att dyka upp) eller använda dem för resor.

Vad är torkad kyckling?

Torkning använder varm, torr luft för att avlägsna fukt från kycklingen för att avlägsna det mesta av vattnet.

Processen cirkulerar varm och torr luft över maten. Detta tar bort mycket av vattnet.

Den fuktiga luften torkas sedan så att vatten fortsätter att avlägsnas. Temperaturerna är tillräckligt höga för att ta bort vatten men inte tillräckligt höga för att laga maten.

Med båda metoderna (frystorkad och uttorkad) bevaras kycklingens näringsvärde och även om den inte är tekniskt tillagad ökar hållbarheten avsevärt och bakterier elimineras på grund av värmen (eller frysningen) som används under processerna .

Detta gör det till ett utmärkt alternativ för något som kanske inte kan kylas och som måste förvaras under lång tid – som hundgodis.

Hur man lagar kyckling för hundar

Om du vill laga kyckling till dina hundar kan det också vara ett bra alternativ!

Du kan antingen koka, baka eller grilla kyckling till din valp.

Det viktigaste att komma ihåg är att hålla det extremt enkelt och enkelt. Undvik kryddor, smör, vitlök eller egentligen alla tillsatser till kycklingen.

Naturligtvis är nackdelen med att använda tillagad kyckling till träningsgodis att den inte håller länge efter att den har tillagats, måste stå i kylen och ofta kan vara rörig.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

 • Spel, cazino och djurvälfärd: Kulturella aspekter

 • Är lakrits farligt för hundar?

 • Är aloe vera farligt för hundar?