Kan hundar äta fiskpinnar?

Gyllene bakade fiskpinnar, krämig potatismos och en nygjord remouladsås. En läcker middag står klar, som väcker nostalgiska barndomsminnen.

Så fort huset doftar nylagad mat är våra fyrbenta vänner oftast inte långt borta. De allra flesta hundar skulle verkligen inte avskräcka en bit fiskpinnar.

Men får hundar äta fiskpinnar vid alla måltider? Och i så fall, vad måste du vara uppmärksam på? Vi sammanfattar de viktigaste fakta om fiskpinnar för hundar i den här artikeln.

Är fiskfingrar giftiga till hundar ?

I grund och botten skulle fiskpinnar för hundar helt ofarliga. Däremot kan paneringen innehålla mycket salt och andra kryddor som inte är smältbara för hundar. Receptet på paneringen varierar beroende på tillverkare.

Därför är fiskpinnar inte nödvändigtvis ett hälsosamt livsmedel. De är trots allt inte giftiga för hundar. Det betyder dock inte att fiskpinnar är hälsosamma för våra husdjur.

Saltfoder bör till varje pris undvikas i din hunds diet. Välkryddad mat kommer definitivt att smaka bättre för dig. För mycket salt kan orsaka bestående skador på njurarna och hjärtat hos våra fyrbenta vänner. I värsta fall kan det till och med leda till saltförgiftning.

Fiskpinnar bakas ut i vegetabilisk olja, innehåller de också för mycket fett för en hund. Större mängder kan leda till matsmältningsproblem.

Bröning som innehåller lök eller vitlökspulver är särskilt problematiskt. Båda kryddorna är giftiga för hundar. Mängderna är för små för att vara riktigt farliga även för en liten hund.

Vad är fiskpinnar?

Fiskpinnar är en av de rätter som brukar få barns ögon att lysa. Men vad ligger egentligen bakom begreppet? Fiskpinnar är rektangulära, långsträckta fiskpinnar som paneras.

Under den gyllenbruna Panering är vanligtvis en bit fiskfilé. Trots sitt missvisande namn är denna fiskart besläktad med torsk.

Är fiskpinnar för hundar?

Fiskpinnar är inte rekommenderat foder för hundar. Det betyder dock inte att hundar kategoriskt aldrig ska äta en bit fiskpinnar.

Om du vill ge din hund några av de överblivna fiskpinnar bör du först ta bort paneringen. Om bara den kala biten fiskfilé är kvar kan din hund njuta av lite fiskpinnar då och då. Om du gjorde för mycket fiskpinnar.

Det rekommenderas även att baka pinnarna i ugnen istället för att fritera eller rosta dem. Då kan paneringen inte suga upp lika mycket ohälsosam olja.

Fiskpinnar kan vara hälsosamt för hundar?

Fisk är i grunden ett hälsosamt foder för hundar. Fisk innehåller värdefulla omega 3-fettsyror, som inte bör saknas i din fyrbenta väns kost.

Detta viktiga livsviktiga ämne fyller olika uppgifter i kroppen. Framför allt främjar det hjärnans funktioner och är hälsosamt för muskler och leder. Till exempel anses skaldjur som grönläppad mussla vara ett mirakelmedel mot ledsjukdomar.

Jämfört med andra fiskrätter innehåller dock fiskfingrar endast relativt få omega 3-fettsyror. Därför spelar fiskpinnar ingen speciell roll i din hunds hälsosamma kost.

Får hundar äta veganska fiskpinnar?

Under tiden, en brett utbud av veganska fiskfingrar finns tillgängligt. Dessa är inte bara lämpliga för veganer och vegetarianer. Teoretiskt sett skulle detta vara en bra ersättningsprodukt för att förhindra överfiske av världshaven.

Veganiska fiskfingrar är vanligtvis ganska lika originalet smakmässigt. Dessa produkter är dock inte lämpliga för hundar .

Eftersom fiskersättningen i vegan fiskpinnar innehåller vanligtvis för mycket salt och andra kryddor för att imitera smaken av riktig fisk. Detta är inte lämpligt för hundmagar. I traditionella fiskfingrar är smaksättningen däremot främst i paneringen.

Kan hundar äta hemmagjorda fiskfingrar?Inte alla fiskfingrar måste köpas. Om du bestämmer dig för att göra dina egna fiskfingrar kan du styra vilken fisk som går in i din måltid som proteinkälla.

Hemlagade fiskfingrar är ofta det hälsosammare valet. Speciellt om du väljer en typ av fisk rik på omega 3, som sill, makrill, lax eller tonfisk. Du kan också klara dig utan salt, lökpulver eller vitlökspulver till paneringen.

Det är dock ingen bra idé att förbereda fiskfingrar till hundar. Även hundvänligt ströbröd skulle inte vara hälsosamt för våra fyrbenta vänner.

Om du vill göra något bra för din hund bör du lägga en bit fisk åt sidan och förbered den för något annat eller mata den rå .

Vilken fisk kan hundar äta?

De krispiga fiskpinnarna skulle definitivt smaka gott till din hund. Ändå finns det mycket bättre sätt att införliva fisk i din hunds diet.

Det är bäst att ha en bra bit fisk okryddad och att baka, stuva eller koka utan extra fett. Vilka typer av fisk som är lämpliga som hundmat finns i dessa artiklar:

Självklart kan de flesta fiskarter även matas råa till hundar. Naturligtvis är nyberedd eller rå fisk inte nödvändigtvis lämplig.

Lyckligtvis kan du köpa färdiga fisksnacks och torkade fiskprodukter för hundar.

Slutsats: Hur ofta kan en hund äta fisk och fiskpinnar?

Om din hund fick en fiskpinne när han åt, oroa dig inte. Fiskfingrar är inte giftiga för hundar. Så länge det inte blir en vana kan din pälsnäsa till och med äta lite då och då.

Du bör alltid ta bort den kryddade paneringen från fisken, eftersom den innehåller för mycket salt, kryddor och fett för hundens mage.

3 Göra fiskfingrar

 • 4 Fiskfingrar för hundar?

 • 6 Kan hundar äta veganska fiskfingrar?

   8 Vilken fisk kan hundar äta?

   • 9

    Hundkex istället för fiskpinnar

  • 10 Slutsats: Hur ofta får en hund äta fisk och fiskpinnar?

 • Lämna ett svar

  Relaterade Inlägg

  • Roliga fakta du kanske inte visste om våra husdjur!

  • Kan hundar gråta?

  • Vad äter Igelkottar?