Kan Hundar Äta Ägg? Är Ägg farligt för Hundar?

Kan hundar äta ägg? Eller är ägg farliga för hundar? Kan de äta både råa och tillagade ägg? Låt oss reda ut vad som gäller för hundar.

Fördelar med ägg för hundar?

Så, kan hundar äta råa ägg? Ja, det kan de. Fakktum är att råa ägg är överraskande nog inte dåligt för hundar. Men varför skulle de det?

Ägg är en av naturens bästa proteinkällor och är fulla av aminosyror och fettsyror som är extremt bra för din hunds hud och päls. De ger också en mängd olika vitaminer och mineraler, inklusive vitamin A, vitamin B, riboflavin, folat, järn och selen, vilket gör råa ägg för hundar till en superfood.

Faktum är att ägg redan används i många kommersiella djurfoder för att bidra med värdefullt protein och viktiga näringsämnen till kosten.

Är ägg säkra för hundar?

Är råa ägg bra för hundar? Ja, ägg är hälsosamt för hundar, så frågan blir: Är det säkert att mata din hund med råa ägg? Låt oss ta en titt på ett par av de vanliga säkerhetsproblemen när det gäller att mata hundar med råa ägg:

Salmonella

Vi blir tillsagda att inte äta råa ägg på grund av risken för salmonella, vilket är sant. Salmonella från ägg kan påverka din hund men tänk på att hundar kan bearbeta fler bakterier än vi.

Hundar är köttätare och det är deras köttätande matsmältningssystem som gör att de säkert kan äta rå mat, som kött, ben och ägg. Den mycket sura miljön i deras magar och gallinnehåll gör att skadliga bakterier, som salmonella, kan dödas i din hunds system.

Det betyder inte att det inte finns någon risk, det är bara mindre sannolikt att det påverkar din hund än om du skulle äta råa ägg.

Även om vissa rekommenderar att man undviker råa ägg, råa ben och råa dieter på grund av bakterieriskerna, kommer alla som har ätit rå mat att veta att ingredienser av hög kvalitet och korrekt förvaring och hantering kommer att minimera risken för eventuella negativa effekter.

Om råa inte är något för dig, så erbjuder kokta ägg fortfarande massor av näringsämnen för att öka din hunds diet.

easter eggs 4941432 1280

Avidin

En annan missuppfattning när det kommer till utfodring är att äggvita innehåller en biotin (vitamin B7)-hämmare som heter Avidin. Även om detta är sant innehåller äggulorna mycket höga nivåer av biotin som balanserar ut Avidin-effekterna i vitan. Så länge de matas tillsammans är risken för biotinbrist nästan obefintlig.

Du skulle behöva mata din hund en absurd mängd ägg för att ge tillräckligt med Avidin för att ha skadliga effekter på din hunds biotinintag. Så länge ägg matas med måtta är de inte skadliga.

Tillagade eller råa ägg?

Både kokta ägg och råa ägg erbjuder viktiga vitaminer och näring, men råa ägg för hundar är överlägsna och ger flera hälsofördelar. Att laga ägg, som tillagat kött, minskar eller till och med helt tar bort några av de vitaminer och mineraler som är så hälsosamma för din hund.

Tänk på att hundar har ätit råa ägg och kött i hundratals år, genom att plundra en bondes hönshus eller stjäla dem från bon. Att erbjuda din hund råa ägg är inte bara hälsosamt utan uppmuntras.

Oavsett om du matar rå hundmat, burkmat eller till och med gör din egen, kommer det att öka det övergripande näringsvärdet om du lägger till råa ägg i blandningen.

Hur du matar råa ägg till din hund

Den här är superenkelt; knäck bara ett färskt ägg ovanpå ditt husdjurs mat. För mindre hundar kan ett helt ägg vara mycket, så se till att du matar ägg i lämpliga portioner för att tillgodose deras kalori- och näringsbehov. Detta kan innebära att begränsa ägg till 1-3 per vecka för mindre hundar för att säkerställa att du inte övermatar.

Begränsa dig inte till bara hönsägg heller. Anka- och vaktelägg är också mycket näringsrika och kan passa bättre för olika hundar. Om matallergier är ett problem kan ett icke-kycklingägg vara ett säkrare val.

Vaktelägg är fina och små, fastän de fortfarande är fullspäckade med näring. Dessa är idealiska för mindre hundar och katter som inte behöver ett helt kyckling- eller ankägg vid varje måltid.

Kan hundar äta äggskal?

Kan hundar äta äggskal också? När du har knäckt ägget, kasta inte skalet. Låt din hund äta det också! Äggskal ger en näringsboost som är ganska fantastisk. Äggskal har kalcium, magnesium, fosfor och kalium, såväl som andra näringsrika mineraler som är bra för benhälsa, muskelstyrka, friska tänder och tandkött.

Den bästa källan till kalcium är fortfarande att mata råa ätbara ben, som kycklinghalsar eller ryggar, men äggskal är ett bra substitut eller alternativ när matning av råa ben inte är ett alternativ.

Hur man matar äggskal

För större hundraser kan du ge hela ägget och låta dem öppna det själva. De flesta hundar anser att detta är en rolig utmaning. Se till att du är ute eller i ett lättstädat område (det blir stökigt), så att de kan ta sig tid att knäcka ägget och njuta av det, skal och allt!

Alla hundar gillar inte att äta skalet. Kyckling- och ankskal är sega, så om din hund inte är ett fan av att äta äggen hela kan du krossa skalen med en mortel innan du lägger till det i måltiden.

Vaktelägg är ett bra alternativ för små hundar och katter, eftersom skalen är mycket mjukare och äggen i sig är bättre portionerade för ett mindre husdjur.

Spara äggskal från dina måltider också. De kan malas och förvaras för senare användning. Häll de krossade äggskalen i en lufttät burk eller behållare och förvara dem i kylen i upp till en månad.

Hur många ägg ska jag mata min hund?

Nu när vi vet att råa ägg för hundar är fördelaktiga bör vi diskutera hur många ägg som är lämpliga att mata dem med. Beroende på storleken på din hund och hans kaloribehov kan du mata ägg flera gånger i veckan.

Det finns många variabler att ta hänsyn till, inklusive rasen, åldern, vikten, deras nuvarande diet, aktivitetsnivå och hur friskt husdjuret är. Det finns cirka 55-75 kalorier i ett ägg, så ta hänsyn till det och anpassa sina vanliga måltider för att ta emot de extra kalorierna.

Om du har en mindre hund, vispa ägget och mata ägget under några måltider. Större raser kan vanligtvis hantera kalorierna för ett helt ägg, men om du räknar kalorier eller om din hund är en lat soffpotatis, mata då råa ägg mer sällan under veckan.

Du kan antingen lägga till det råa ägget i deras vanliga hundmat eller göra det till en extra speciell njutning mellan måltiderna. Oavsett vilket kommer det att lägga till en utmärkt näringsboost till ditt husdjurs diet.

Du känner ditt husdjur bättre än någon annan. så var uppmärksam på eventuella förändringar i din hunds beteende, aptit och matsmältning. Alla förändringar i en hunds kost för snabbt kan orsaka magbesvär, gaser och förändringar i avföringskvaliteten.

Det finns flera sätt att mata din hund med ägg, och några sätt att det inte är det

Kan hundar äta ägg?

Ägg innehåller mycket proteiner och fett, en viktig del av en hälsosam hunds kost. De är inte giftiga för hundar och har låga kolhydrater. Hundar kan säkert äta ägg som godis eller som en del av en råfoderdiet. Faktum är att hundar ofta äter ägg i naturen, skal och allt. Men råa ägg kan ibland bära på infektioner som Salmonella.

Är ägg säkra för hundar?

Generellt sett är ägg säkra för hundar. De är faktiskt ganska näringsrika till och med. Men som med alla bra saker är ägg endast säkra för hundar med måtta. Att äta för många ägg kan orsaka en orolig, gasig mage samt öka risken för fetma hos hundar.

Vi vet alla var ägg kommer ifrån. Och att de består av ett hårt yttre skal, äggvitan och äggulan suspenderad i äggvitan. Men har du någonsin undrat varför ägg är så hälsosamma? Ett ägg är en näringsrik måltid i en liten bekväm förpackning.

Det finns en stor variation av näringsämnen i varje del av ett ägg – proteiner, fetter och olika vitaminer och mineraler. Äggulan innehåller det mesta av näringsämnena. När de utfodras som en del av en råfoderdiet kan ägg ge många hälsofördelar för hundar. Låt oss ta reda på varför ägg är så, så bra för hundar och vilka fördelarna är.

Är ägg bra för hundar?

Ja, ägg är väldigt bra för hundar. Näringssammansättningen i ägg påminner mycket om hundarnas naturliga dieter före introduktionen av föda som många hundar matas idag. Hela ägg innehåller massor av vitaminer, mineraler, Omega 3, nyttiga fetter och andra näringsämnen. För att inte tala om det höga protein- och kaloriinnehållet.

Hur många ägg kan en hund äta på en dag?

Det rekommenderas att du bara ger hundar ett helt ägg om dagen – och det är för stora hundar. Mindre hundar kan ha nytta av att äta hälften av ett ägg per dag och inte mer, speciellt om de äter flera äggportioner i veckan.

Även om ägg är väldigt näringsrika för både människor och hundar, finns det något som heter för mycket av det goda. Eftersom ett ägg innehåller mellan 55 och 80 kalorier kan din hund gå upp i vikt om du matar för många av dem. Vissa hundar utvecklar också överdriven, obehaglig gas om de äter för många ägg.

När är ägg dåliga för hundar?

Som redan nämnts, att mata din hund för många ägg är dåligt för dem. Men det finns andra tillfällen då ägg är dåliga för hundar.

Även om de flesta hundar kommer att äta ägg, kan vissa hundar vara allergiska mot dem. Om din hund är allergisk mot ägg kommer du givetvis aldrig att ge det till din hund. Din hund kan utveckla en foderallergi när som helst i sitt liv. Det är kroppens svar på vissa proteiner i maten. Så proteinrika livsmedel som kött, ägg, mejeriprodukter och sojaprodukter är de vanligaste bovarna för matallergier hos hundar.

En foderallergi är den mest troliga orsaken när din hund utvecklar klåda, matsmältningsproblem och/eller andningsproblem som inte svarar på behandlingen av din veterinär. Symtomen kan inte lindras utan att ta bort det kränkande fodret från hundens diet.

Är äggulor bra för hundar?

Ja absolut! Men eftersom äggulor innehåller mer än dubbelt så många kalorier som äggvitan, är måttlighet nyckeln. Om din hund äter flera ägg i veckan skulle det inte vara en dålig idé att bara använda äggvita vissa dagar och hoppa över äggulan.

Kan hundar äta äggvita?

Det kan de absolut! Äggvita är mindre kalorität och innehåller mindre protein, fett och övergripande näringsämnen.

Kan hundar äta stekt ägg?

Ja det kan de! Förbered dem bara på ett säkert sätt och se till att skära upp det stekta ägget till din valp innan servering.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Är lakrits farligt för hundar?

  • Är aloe vera farligt för hundar?

  • Är citron farligt för hundar?